Muratpaşa Söyleşileri" - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Söyleşileri"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, seçim sisteminde yüzde 10 barajının bir tehlike oluşturduğunu ancak bunun vatandaşın tercihini etkilememesi gerektiğini bildirdi.

18.05.2015 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. İlber Ortaylı, seçim sisteminde yüzde 10 barajının bir tehlike oluşturduğunu ancak bunun vatandaşın tercihini etkilememesi gerektiğini bildirdi.

Ortaylı, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen "Muratpaşa Söyleşileri"nde yaptığı konuşmada, yüzde 10 seçim barajını eleştirdi.

"Seçimlerde, yüzde 10 barajının vatandaşın tercihini etkilememesi gerekir" diyen Ortaylı, partilerin barajı geçip geçemeyeceğine bakarak oy kullanmanın doğru olmadığını vurguladı.

Ortaylı, enerji sorununa da değinerek, bu sorunun çözümüne yönelik ortaya hiçbir şeyin konulamadığını iddia etti.

Bir dönem Türkiye'de enerji sorununun barajlarla çözülmeye çalışıldığını vurgulayan Ortaylı, "Barajlarla enerji sorunu çözmeye çalıştılar. Ama barajların da bir ömrü var ve bir yerden sonra tıkanıyor" dedi.

Ortaylı, Türkiye'nin yeni enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğine işaret ederek, bu konuda yeni hiçbir şey olmadığını savundu. Ortaylı, rüzgar enerjisiyle de sorunun çözülemeyeceğini kaydetti.

Prof. Dr. Ortaylı, konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Söyleşileri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement