Mürettebat Ereğli'ye Getirildi - Son Dakika
Güncel

Mürettebat Ereğli'ye Getirildi

Mürettebat Ereğli\'ye Getirildi

Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Yıldırım' adlı fırkateyndeki helikopter ile kurtarılan 8 mürettebat, Karadeniz Bölge Komutanlığı limanından karaya çıkartıldı.

22.10.2016 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Yıldırım' adlı fırkateyndeki helikopter ile kurtarılan 8 mürettebat, Karadeniz Bölge Komutanlığı limanından karaya çıkartıldı. İşlemleri devam eden mürettebattan 5'inin Gürcistan uyruklu, 3'ünün ise Türk olduğu öğrenildi. Geminin motor arızası nedeniyle sürüklenmeye başladığı, ardından ise 40 derece yan yattığı belirtildi.

Gemide çarkçıbaşı olarak görev yapan Ali Çetin Karapınar, motorun 21 Ekim gecesi 01.30 sıralarında arızalandığını ve tamir etmeye çalıştığını söyleyerek, şöyle dedi:

"Açıkta olduğumuz için sahil güvenliğe ulaşamadım. Türk radyo ile telsizden görüştüm. Saat 07.00'de cevap verdiler. Akşam saatlerinde de fırkateyn geldi. Hava şartları nedeniyle bizi tahliye edemedi. Gemiye yanaşamadı. Bugün sahabı bekledik. İlk personeli sabah 08.30'da gemiden helikopter ile alıp fırkateyne bıraktı. Bu şekilde tahliyemiz oldu. Sahil güvenlik bizi limana getirdi. Çok strese girdik. Biran önce işlemler bitsin ve eve çoluk çocuğumuza gidelim diye bekliyoruz. Şirket telefonlarımıza çıkmadı. Biz de son çare olarak artık yardım istedik. Bile bile ölüme gidiyoruz. Hava sert. Gemi sürekleniyor. En son çare olarak sahil güvenlik fıkateyn bizi aldı ve getirdiler buraya. Can güvenliğimiz için mecbur gemiyi terk etmek zorunda kaldık. 8 kişiydik. Hepimiz buradayız."

Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise 21 Ekim'de saat 15.50 sıralarında gemiyle ilgili ilk ihbarın yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle gemiye yaklaşılamamıştır. Saat 20.50 sıralarında ise söz konusu geminin yanına TCG YILDIRIM adlı fırkateyn ulaşmış ve geminin yan yattığı tespit edilmiştir. Mürettebat 8.30 ile 10.40 saatleri arasında fırkateynde bulunan helikopter ile tahliye edilmiştir. Ereğli limanına yaklaşıldığı sırada mürettebat sahil güvenlik botuna intikal ettirilmiş ve limana çıkarılmıştır" denildi.

Açıklamada yan yatan ticari geminin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek bir römork ile bulunduğu bölgeye en yakın limana intikal ettirileceği de belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mürettebat Ereğli'ye Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement