Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepki - Son Dakika
Yerel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepki

Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi kararına tepki gösterdi.

22.05.2015 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi kararına tepki gösterdi.

Barışan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşu olarak, Mısır halkının iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanı hakkında verilen idam kararını kesinlikle tasvip etmediklerini ve onaylamadıklarını söyledi.

İdam kararını şiddetle kınadıklarını ifade eden Barışan, şöyle konuştu:

"Çünkü darbe ve meşruiyeti olmayan bir mahkemenin seçilen bir Cumhurbaşkanı hakkında verdiği karar, tamamen bir trajedidir. Bunu vicdanımızı kanatan bir karar olarak değerlendiriyoruz. 1,5 milyar civarındaki Müslüman bu konuda muzdarip. Demokrasinin beşiği olduğunu zanneden ülkelerin ve batı uygarlığının, bu trajediye sessiz kalmasını protesto ediyoruz. Biz 1923'den beri demokrasiyle idare edilen bir ülkeyiz. Haliyle bu halkın egemenliğini önemsiyoruz. Sadece Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı değil, onunla beraber 106 kişinin idama mahkum edilmesini gerçekten kabullenemiyoruz. Çünkü Mısır biziz, biz Mısırız. Türkiye ile Mısır hiçbir zaman ayırt edilemez. Dolayısıyla nerede bir hukuksuzluk, meşruiyeti olmayan bir zihniyet ve yönetim varsa, biz Müslümanlara olarak buna karşı olmalıyız. Buna sessiz kalmamalıyız. Batının iki yüzlülüğünü anlayamıyorum ve anlam veremiyorum, 'demokrasi' diyeceksin sonra da seçilen bir Cumhurbaşkanını ve bunun arka plandaki hareketi idama mahkum edeceksin."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement