Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KAYKİP) üyesi bir grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

22.05.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KAYKİP) üyesi bir grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

Çoğunluğu kefen giyen KAYKİP üyeleri, Kurşunlu Camisi'nden, ellerinde Mısır bayrakları ile üzerlerinde "Vallahi zafer İslamındır, Zulme rıza zulümdür, Mısır senden kardeşlik bekliyor" yazılı dövizlerle slogan atarak ve tekbir getirerek, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan platform sözcüsü Celalettin Sipahioğlu, İsrail'in Müslümanların arasına yerleştirdiği fitne tohumlarının artık çözülmeye başladığını ve Müslümanların bu fitnelere inanmadığını söyledi.

Müslümanların vahdeti için çabalayan ve her fırsatta sesini yükseltmeye çalışan insanların sayısının gittikçe arttığını vurgulayan Sipahioğlu, "Ey Müslümanlar, üzerinizdeki şeytanın size bulaştırdığı ırkçılık, ayrılıkçılık, kendini beğenme, kardeşine katlanmama hastalıklarından kurtul artık. Ey adı İslam ülkesi olan coğrafyanın küresel işbirlikçisi, çağdaş Firavunluğun, Nemrutluğun, Ebu Cehilliğin temsilcileri Sisi'ler, Esed'ler ve benzeri kukla yöneticiler. Sizin varsa birazcık imanınız, aklınızı başınıza alın ve yerin üstünden daha çetin bir hesabın yerin altında sizi beklediğini hatırlayın" diye konuştu.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement