Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Artvin'de AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararına tepki gösterdi.

23.05.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararına tepki gösterdi.

Artvin İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yüksel Kantar, AK Parti Artvin Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri ile Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı bazı sendikaların üyelerinin katıldığı eylemde, bazı protestocular kefen giydi ve "İhvan'a selam, direnişe devam" yazılı pankartlar taşıdı.

AK Parti Üniversite Birimi Başkanı Ahmet Muhsin Akkuş, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'daki darbenin İslami hareketlerin zayıflatılması, itibarsızlaştırılması ve bu sayede Batı'nın emirlerine amade kukla yönetimlerin önünün açılması projesinin ürünü olduğunu söyledi.

Mısır'da demokrasi ve yargı adına, Batı'nın da alkışlarıyla teşvik ettiği tiyatro oyununun sahnelendiğine dikkati çeken Akkuş, şunları kaydetti:

"Cinayet şebekesi, katil darbecilerin emrindeki mahkemeler, 3 Temmuz askeri darbesinin ardından kurdukları düzmece mahkemelerde sözde hukuki bir karara daha imza atarak, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 Müslüman için idam cezasına hükmetti.

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları, seslerini yükseltmeye, Mısır'daki kardeşlerine uygulanan bu insanlık dışı katliamları protestoya, dualarını esirgememeye davet ediyorum."

Slogan atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement