Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, Muhammed Mursi ile 121 kişinin yargılanmasına ilişkin, "İslam ülkelerindeki birçok hükümetin zımni onay mahiyetindeki sükutunu ibretle izlemekteyiz" değerlendirmesini yaptı.

17.06.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, Muhammed Mursi ile 121 kişinin yargılanmasına ilişkin, "İslam ülkelerindeki birçok hükümetin zımni onay mahiyetindeki sükutunu ibretle izlemekteyiz" değerlendirmesini yaptı.

Balcı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'da halkın seçtiği meşru hükümete karşı cuntacı askerlerin yaptığı kanlı darbe sonrası zulüm, baskı, cinayet ve idamların fütursuzca devam ettiğini belirtti.

Gayri meşru darbe mahkemesini "çadır tiyatrosu" olarak niteleyen Balcı, darbecilerin atadığı Mısır müftüsünün de cinayetlere ortak olduğunu kaydetti.

Balcı, aynı gün, Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Ali İhsan Muhammed Mücahid'in de 44 yıl öncesine yönelik bir suçlamayla idama mahkum edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İnsanlığın yüz karası bu kararlara karşı Batılı devletlerle sözde insan hakları savunucularının ve bunların İslam alemindeki uzantılarının sessizliğine ve ikiyüzlülüğüne büyük bir esefle şahitlik etmekteyiz. İslam ülkelerindeki birçok hükümetin zımni onay mahiyetindeki sükutunu da ibretle izlemekteyiz. AY-BİR olarak, hükümetleri, haysiyet sahibi ilim ve fikir adamlarını ve özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı ile Birleşmiş Milletler'i, Mursi ve arkadaşlarının şahsında insanlığın ve hukukun katline mani olmaya bir kez daha çağırıyoruz. Aksi halde bu kuruluşlar da bu cinayetlerin ortağı olarak vicdanlarda mahkum olacaklardır. İslam ülkelerinde temel sorun, yönetimlerin halkın iradesini yansıtmamasıdır. Mısır'da da er veya geç halkın iradesine dayalı meşru bir sistem hakim olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement