Mursi, İlk Kez İdam Mahkumu Kıyafetiyle Mahkemede - Son Dakika
Dünya

Mursi, İlk Kez İdam Mahkumu Kıyafetiyle Mahkemede

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan lideri Mursi, "Katar adına casusluk" yapmakla yargılandığı davaya ilk kez kırmızı idam mahkumu kıyafetiyle getirildi.

21.06.2015 14:32  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Katar adına casusluk" yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasına ilk kez "kırmızı idam mahkumu kıyafetiyle" getirildi.

"KAHRAMAN MURSİ"

Mursi'nin, Kahire'deki Polis Akademisi'nde "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

"Hapishaneler baskını" davasında idama mahkum edilen Mursi, duruşma salonunda ilk kez idam mahkumu kıyafetiyle görüldü. Mursi'nin, sanıkların yer aldığı cam kafese girişi sırasında, diğer sanıklar aynı anda "Kahraman Mursi", "Senin hapsedilmen vatanı özgürleştirecek", "Cumhurbaşkanı Mursi", Meşru Cumhurbaşkanı Mursi" şeklinde destek sloganları attı.

NEDEN KIRMIZI?

Mısır Hapishaneleri Yönetmeliğine göre, hakkında henüz hüküm verilmemiş kişiler duruşmalara beyaz, hüküm verilenler mavi, idam kararı verilen sanıklar ise kırmızı mahkum kıyafetiyle getiriliyor.

İDAM CEZASI ALMIŞTI

"Hapishaneler baskını" davasında, Mursi'nin yanı sıra birçok İhvan yöneticisinin de aralarında bulunduğu 100 kişiye idam, 21'ine müebbet, 8 kişiye ise 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, "casusluk" davasında 16 kişi hakkında idam hükmü vermişti. Bu davada Mursi dahil 17 kişi ise müebbet hapis cezası almıştı.

KARARA TEPKİ YAĞMIŞTI

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezalarına dünyadan tepki yağmıştı.

BM: İDAM KARARI UYGULANMASIN

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, verilen idam kararları nedeniyle derin endişe duyduğunu bildirerek Mısır'a idam cezalarını uygulamama (moratoryum) çağrısında bulunmuştu.

BEYAZ SARAY: KARARDAN DERİN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler üyelerine verilen müebbet hapis ve idam cezalarıyla ilgili olarak, "Mursi ve diğer birçoklarına karşı siyasi motivasyon içeren bu karardan derin rahatsızlık duymaktayız. Özellikle de kitlesel dava ve mahkumiyet uygulamalarını kınıyoruz" demişti.

Mursi, İlk Kez İdam Mahkumu Kıyafetiyle Mahkemede
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mursi, İlk Kez İdam Mahkumu Kıyafetiyle Mahkemede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (98)

  • JamaL Dersim: Mursi idam edilmeli çünkü bu yobaz hertürlü pisliği yaptı... 15 60 Yanıtla
  • ceycey: Kadınların pazardan muz almasını yasaklayacak kadar yobaz kafalı birinin yaşamaya hakkı yok..Asın gitsin pisliği 10 44 Yanıtla
  • Halk yavaş yavaş uyanacak: Tayyipin gelecekti hali 8 29 Yanıtla
  • akıncı genç: Hepimizi idam etsenizde biz bir ölür bin diriliriz 7 29 Yanıtla
  • nadaadadahgfh: darısı bizimkine 14 19 Yanıtla
  • amed serhildan: Misir halkinin yarisi bu adami kendisine lider olarak görmüştür ve sen bu adami asarak en büyük alçakliği yapiyorsun. Sözüm hem pisi midir sisi midir ona hemde arkasindaki karanlik güçlere. 27 4 Yanıtla
  • Mynmar arakan: Aptallar sizce mursi ölümden korkarmi . o cennete gidecek peki siz nere gideceksiniz. 20 10 Yanıtla
  • Özdemokrat: Seçilmişi idam et askeri vesayet devam etsin. Sisi sonun kenan evrenden daha kötü olacak! 25 3 Yanıtla
  • adanali gökhan: mursi ye sebeb olanlar aha saray da keyif catiyor ey geri zekali akepe liler sizde zaten beyin yok camasir ilaci tayyib sarayda keyif catsin burda chp ye dil uzatmayin o diliniz kopar sonra sadece sizmisiniz müsluman akepe zihniyetliler 12 15 Yanıtla
  • Sivridil: Kirmizida yakişmiş kerataya 10 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement