Mursi'nin İdam Cezasına Çarptırılması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin İdam Cezasına Çarptırılması

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam cezası verilmesine ilişkin "Ramazan arifesinde bu karar, Mursi'nin şahsında İslam dünyasına hakaret anlamı taşımaktadır" dedi.

16.06.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam cezası verilmesine ilişkin "Ramazan arifesinde bu karar, Mursi'nin şahsında İslam dünyasına hakaret anlamı taşımaktadır" dedi.

Dilipak, Mısır Mahkemesi'nin "hapishaneler baskını" davasında, Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesini AA muhabirine değerlendirdi. Dilipak, Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasının bir cinayet olduğunu ifade etti.

Bu kararla, Mısır'da milli iradenin idam edildiğini dile getiren Dilipak, şunları kaydetti:

"Kurtların mahkemesinde kuzular yargılanıyor. Biçarelerin günahları öylesine büyük, öylesine büyük ki, bütün cezalar ona nispetle küçük. Onun için idamları isteniyor. Biltaci'ye idam cezası verilmiş. Rejimin infaz timleri tarafında Biltaci'nin kızı Esma meydanda infaz edilmişti. Şimdi Mavi Marmara yolcusu Esma'nın babası, siyonist çetelerin yapamadığı işi yapmak için infaz memuru olarak İsrail adına, Mavi Marmara'nın intikamını almak için iş başında."

Mısır halkının iradesine karşı gerçekleştirilen bu saldırı ve tehditler karşısında vicdan sahibi hiç kimsenin sessiz kalamayacağını belirten Dilipak, "Aksi halde bu cinayetin suç ortağı olmuş olurlar. Mursi, Biltaci ya da Bedii'ye verilen idam cezası, Sisi'ye destek veren batılı ülkeler ile bazı Arap ülkeleri için de bir katile yardım ve yataklık etme anlamı taşımaktadır" dedi.

Zulme rızanın da zulüm olduğuna dikkat çeken Dilipak, bu karar karşısında İslam İşbirliği Konferansı, Arap Birliği, Afrika Birliği, AB ve BM'nin yanı sıra başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve vicdan sahibi insanların kurduğu örgütlerin harekete geçmesi gerektiğini, Ramazan arifesinde bu kararın, Mursi'nin şahsında İslam dünyasına hakaret anlamı taşıdığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin İdam Cezasına Çarptırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement