Mursi'nin İdamına Kararı Kahta'da Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Mursi'nin İdamına Kararı Kahta'da Protesto Edildi

Mursi\'nin İdamına Kararı Kahta\'da Protesto Edildi

Kahta’da, 36 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Kahta Gönüllüler Platformu, Kahta 100. Yıl Parkı’nda bir araya gelerek Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

22.05.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta'da, 36 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Kahta Gönüllüler Platformu, Kahta 100. Yıl Parkı'nda bir araya gelerek Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Kahta Gönüllüler Platformu adına ortak hazırlanan basın açıklamasını Kahta İkbal Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Celil Acar okudu. Acar, darbeyle Cumhurbaşkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini kınadı.

Kahta'daki duyarlı Müslümanlar ve gönüllü STK temsilcileri olarak Mısır'da idama mahkum edilenleri selamlamak, onları idama mahkum edenleri lanetlemek için bir araya geldiğini belirten Celil Acar şunları söyledi:

"Allah İslam topraklarındaki zalimlere, Sisi'lere, Yahudi uşağı krallara ve yardakçılarına hesap sormak için bizleri seçmiştir. Yeryüzünden fitneyi, fesadı ve zulmü yok edinceye kadar onlarla mücadelemiz devam edecektir. Ey zalim Sisi, Mursi bizim için ümmetin onurudur. Bizleri bir bir yok ederek İslam'ı yok edemeyeceksiniz. Bizler hangi şart ve imkanlar dahilinde olursa olsun insanlık için, mazlumlar için, Müslümanlar için, her daim birlikte atan yürekler olacağız. Zalimlerin ve emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. İslam'ın mirasına, Peygamberin davasına sahip çıkacağız. Ey dünya Müslümanları, ey insanlar, gözlerinizin önünde apaçık oynanan oyunların farkında olun. İslam coğrafyası orta doğuyu kan gölüne çeviren, kendi ürettikleri demokrasi putunu acıktıklarında yiyen, emperyalist güçler ve uşakları içimizden seçtikleri diktatör yöneticilerin eliyle bizi yok etmeye çalışıyorlar. Halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanının idam kararını verdiriyorlar. Bu vahşetin ortakları arasında BM'nin daimi temsilcileri de vardır. Darbeye darbe demeyi çıkarlarına aykırı bulan ABD ve AB ülkelerinin ellerinde Mısırlı mazlumların kanları vardır. Mursi'nin ve arkadaşlarının suçu nedir. Bir yerlerden icazet almamaları mıdır? Bu idamların temelinde Mursi ve arkadaşlarının Mısır halkının onurunu korumaları yatar. Mursi ve arkadaşlarına Siyonizme karşı Hamas'a destek verdikleri için idam kararı verilmiştir. Bu işin başka bir sebebi yoktur. Kurmuş oldukları bu tezgahı sergileyenler, daha ne kadar bu oyunu devam ettireceklerini sanırlar. 70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanlar, ülkenin ilk ve tek seçilmiş devlet başkanına ve Mısır halkına barışı, selameti ve huzuru çok gördüler. Özgürlük ve adalet yalnız birilerinin değil, tüm insanlığın hakkıdır. 106 masum insanın idam kararını veren ve destek olan tüm darbecileri lanetliyoruz.

Ülkemizin yöneticilerine de diyoruz ki; bugün kardeşlerimize oynanan oyunlar, dün bizim için de oynandı, yarın da oynanacak. Allah belki sizin ellerinizle bu kanı ve zulmü durdurmak istiyor, kardeşlerimize sahip çıkın. Hasan el Benna'yı, Seyyid Kutub'u ve daha nicesini şehit ettiler ama Mursi'yi ve diğer kardeşlerimizi yedirmeyelim. Bu uğurda göstereceğiniz her türlü gayretin ve mücadelenin destekçisi olacağız. İslam'ın özüne aykırı çıkarcı politikalarla ülke yöneten kukla ve gölge adamlarla iş tutup onları meşrulaştırmayın. Melun Sisi'ye dur, deyin."

Açıklamanın ardından grup, dualar yaptıktan sonra sessizce dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mursi'nin İdamına Kararı Kahta'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement