Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mursi\'nin Yargılanması

Mursi'nin de aralarında bulunduğu 131 sanıklı "hapishaneler baskını" davasının duruşması, 23 Ağustos'a ertelendi.

18.08.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 131 kişinin yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının görülmesine devam edildi.

Başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde yapılan duruşmada, dinlenen görgü tanıklarından Ebu Za'bel Çimento Fabrikası Güvenlik Şefi Faysal Mücahid Abdulaziz, baskının olduğu gün dışarıdan yoğun silah seslerini duyduğunu iddia ederek, "Silahlı bir grup şirkete girdi, şoförleriyle beraber 3 buldozere el koydu. Daha sonra tutukluları gruplar halinde yollara dökülmüş görünce silahlı kişilerin buldozerlerle hapishaneye baskın düzenlediğini anladık" dedi.

Savcılık soruşturmasındaki ifadesini inkar eden Abdulaziz, askeri danışmandan şirketi koruma altına almasını talep etti.

Ebu Za'bel Hapishanesi Depo Güvenlik Amiri Nadir Rabii Muhammed de silahlı bir grubun, "telsiz, mahkum ve hapishane görevlilerine ait kıyafetler ile zabıt altına alınan cep telefonlarını çaldıklarını, tüm bilgilerin depolandığı bilgisayar odasını da yaktıklarını" ileri sürdü.

Hapishanenin koruma birliğinde görevli Mecdi Seyyid İbrahim de birlik komutanının, "baskın düzenlendiğini anladıktan sonra oradan ayrılmalarını talep ettiğini kendisinin de bu talimatı yerine getirdiğini" ifade etti.

Şirkette çalışan buldozer şoförü Ahmed Muhammed Abdusselam ise hapishaneye baskın yapıldığına şahit olmadığını belirterek, "Rabbim bizi hesaba çekecektir. Bir şeyden de korkmuyoruz" diye konuştu.

Mahkemeden "bal" izni

Sanıkların dinlenilmesinin ardından söz alan savunma heyeti, "Mursi'nin şeker hastası olduğunu" belirterek, bu nedenle kendisine "bal gönderilmesine izin verilmesini" talep etti. Mahkeme heyeti de söz konusu talebi olumlu karşıladı.

Davanın sanıklarından HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ise rahatsızlığı dolayısıyla ameliyat olması gerektiğini hatırlatarak, "operasyonun hapishaneye ait hastanede değil Kasr el-Ayni Hastanesi'nde gerçekleştirilmesini" talep etti.

Kahire Ceza Mahkemesi, daha sonra olayın 2 görgü tanığının daha dinlenilmesi için duruşmanın 23 Ağustos'a ertelenmesine hükmetti.

"Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 105'i firari ve 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.  Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyelerinin, "Terör örgütleriyle" organizeli yürütülen operasyonla, o dönem cezaevinde gözaltında bulunan Mursi ve diğer sanıkların buradan çıkarıldığı iddia edilirken, yöneltilen suçlamalar arasında, "Cezaevine ait kafeslerden tavuk ve kanatlı hayvanların çalınması" da bulunuyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement