Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, "İttihadiye Olayları" olarak bilinen davanın duruşması yarına ertelendi.

11.10.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşması yarına ertelendi.

Kahire Polis Akademisi binasında bugün görülen duruşmada, mahkeme heyeti duruşmaya yarın devam edilmesine karar verdi. Bugün gerçekleşen duruşmada Mursi'nin diğer sanıklarla cemaat halinde öğle namazı kıldığı gözlendi.

Daha önce 2 duruşmaya güvenlik gerekçesiyle gelmeyen Mursi, İskenderiye'deki Burc'ul Arab hapishanesinden helikopter ile Polis Akademisi'ne getirilmişti.

Mursi, en son 21 Eylül'de "hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen davanın duruşmasında görülmüş, daha sonra duruşma 1 Ekim'e ertelenmişti. Mursi, 29 Eylül'de "casusluk", 1 Ekim'de de "hapishaneler baskını" ile suçlandığı davaların duruşmalarına "güvenlik" gerekçesiyle getirilmemişti.

Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi, ilk kez, 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement