Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

"Hapishaneler baskını" davasında tutuklu yargılanan sanıklardan, Mursi dışındaki 24 kişiye, "mahkeme heyetine hakaretten" 3 yıl hapis cezası verildi.

30.11.2014 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen ve darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan 24 kişiye, "mahkeme heyetine hakaret" suçlamasıyla, 3 yıl hapis ve para cezası verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve 24 sanığın tutuklu yargılandığı davaya, Kahire Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme Başkanı Hakim Şaban eş-Şami'nin sanıklardan Subhi Salih'in konuşmasına izin vermemesi üzerine diğer sanıklar, "batıl, batıl" şeklinde slogan attı.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, Mursi haricindeki 24 sanığa, "mahkeme heyetine hakaret ettikleri" gerekçesiyle, 3 yıl hapis ve bin 428'er dolar para cezasına hükmetti..

Savunma heyeti üyesi Usame el-Hulv ise mahkemenin verdiği cezaya itiraz edeceklerini söyledi.

Mısır'da "Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 106'sı firari ve 25"i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement