Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin "Katar adına casusluk" yaptığı suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

11.09.2015 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin  "Katar adına casusluk" yaptığı suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi davayı eski Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Muhammed Necib Abdusselam'ın dinlenmesi için 12 Eylül'e erteledi.

Mursi'nin sanıkların bulunduğu kafese getirilmesinin ardından, kafeste coşkulu bir ortam oluştu ve sanıklar Mursi'ye desteklerini yineledi. Sanıklar, Genelkurmay Başkanı ve eski Harp İstihbarat Müdürü Korgeneral Mahmud Hicazi'nin dinlenmesi sırasında silahlı kuvvetler aleyhine sloganlar attı.

Duruşmaya Hicazi'nin yanı sıra, eski Ulusal Güvenlik Teşkilatı Başkanı (iç istihbarat birimi) Tümgeneral Halid Servet ve Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan komisyonun üyeleri katıldı.

Duruşmada ifade veren Servet, önceki duruşmadaki iddialarını tekrarlayarak, güvenlikle ilgili belgelerin Mursi tarafından Mısır'ın ulusal güvenliğine zarar vermek için sızdırıldığını savundu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından Mursi ve darbe karşıtları hakkında birçok dava açılmıştı. Bunlardan "Hapishaneler baskını" davasında Mursi'nin yanı sıra birçok İhvan yöneticisinin de aralarında bulunduğu 100 kişiyi idam, 21'ini müebbet, 8 kişiyi ise 2 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, "casusluk" davasında da Mursi dahil 17 kişiye idam cezası vermişti.

Daha önce yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiyye olayları" adıyla bilinen davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Mursi hakkında, "Katar adına casusluk" ve "yargıya hakaret" suçlamasıyla açılan davalar sürüyor.

Mursi ve 10 kişi "Katar adına casusluk" davasında, ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunu Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement