Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan, ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk" yapmak suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının yarına ertelendiği bildirildi.

19.12.2015 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan, ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk" yapmak suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının yarına ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentteki Kahire Ceza Mahkemesi'nde Mursi ile 10 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Mahkeme heyetinin özel medya araçlarının salona girmesine izin vermediği davada, tanık ifadelerinin alınmasına devam edilmesi için duruşma yarına ertelendi.

Temmuz 2013'de ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden alınan Mursi ve 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında "ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.

Fetih Camisi olaylarına ilişkin dava

Öte yandan, Kahire Ceza Mahkemesi'nde Ağustos 2013'te Ramses Meydanı yakınındaki Fetih Camisi ve El-Ezbekiye Polis Karakolu'nda meydana gelen olaylara karışmakla suçlanan 494 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine karar verilen davada, tanık ifadelerinin dinlenmesine devam edilmesi için duruşma 9 Ocak 2016'ya ertelendi.

Kamuoyunda "Fetih Camisi olayları" olarak bilinen davada 494 sanık, askeri darbenin ardından ağustos 2013'te Ramses Meydanı yakınındaki cami ve El-Ezbekiye Polis Karakolunda meydana gelen ve 210 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili, "şiddete teşvik, adam öldürme, polise saldırı, kurum ve kuruluşları ateşe vermek" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Darbe karşıtı gösterilerin merkezindeki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki halka ateş açarak ve zor kullanarak kanlı şekilde tahliyesini protesto eden yüzlerce kişi, 16 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinden kaçarak Ramses bölgesi yakınındaki Fetih Camisi'ne sığınmış, camiyi boşaltan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement