Mursi'ye İdam Cezasına İzmir'den Tepki - Son Dakika
Güncel

Mursi'ye İdam Cezasına İzmir'den Tepki

Mursi\'ye İdam Cezasına İzmir\'den Tepki

İzmir'de, Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için idam kararı verilmesine tepki gösterdi.

18.05.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için idam kararı verilmesine tepki gösterdi. Protestoculardan bazıları üzerine kefen giyip açıklamaya katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi üyeleri, Mısır'da idam cezasına çarptırılan eski cumhurbaşkanı Mursi'ye destek gösterisi düzenledi. Basmane Meydanı'ndaki dernek binaları önünde toplanan yaklaşık 50 kişi adına basın açıklamasını İzmir İl Başkanı Fatih Yılmaz yaptı. Bazı protestocuların üzerinde, ' Filistin, Suriye, Mursi' yazıları asılan kefen giydikleri açıklamada Fatih Yılmaz, "Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonunda kabul edilemez bir karara imza atılmıştır. Cezanın askeri cunta tarafından verildiği aşikardır. Bu kararları veren sözde mahkemelerin, cuntanın emrinde olduğu ortadadır. Bu kişilerin tek suçu, o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan protesto gösterilerine katılmalarıdır. Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adeletle bir ilgisi yoktur. İnsanların temel hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Mısır'da olup bitenleri sadece bir hukuk skandalı olarak görmek elbette imkansızdır. Yaşanan süreç, yeryüzünün enerji kaynaklarını yağmalayarak, kendinden olmayan insanları, ücretli köleler haline getirerek, kendilerine itaat etmeyenleri imha ederek mevcut dünya düzeninin işleten, ırkçı emperyalizmin, örtülü işgalinin yansımasıdır" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mursi'ye İdam Cezasına İzmir'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement