Mursi'ye İdam Kararı Gümüşhane'de Kınandı - Son Dakika
Yerel

Mursi'ye İdam Kararı Gümüşhane'de Kınandı

Mursi\'ye İdam Kararı Gümüşhane\'de Kınandı

Gümüşhane’de 33 sivil toplum örgütünden oluşan ‘Milli İrade Platformu’ yaptığı ortak basın açıklamasıyla Mısır eski Devlet Başkanı Muhammet Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararlarını kınadı.

20.05.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 33 sivil toplum örgütünden oluşan 'Milli İrade Platformu' yaptığı ortak basın açıklamasıyla Mısır eski Devlet Başkanı Muhammet Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararlarını kınadı.

Öğle namazının ardından Kemaliye Camisi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında platform adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, Mursi ve arkadaşlarının ümmetin şerefi olduğunu belirterek, "Zulmün olduğu yerde sessizlik namussuzluktur" dedi.

Ümmet coğrafyasında uzun zamandır devam eden zalim diktatörlüklere karşı halk ayaklanmalarının büyük bedeller ödenerek devam ettiğini kaydeden Ağaç, "Onlarca yıldır özellikle Müslümanların üzerine çullanmış olan bu zalimler, müstekbir güçlerin açıktan yada örtülü destekleri ile ayakta kalmaya devam etti. İnsanların üzerinde her türlü baskı araçları kullanılarak, oluşturulan korku duvarları ile iktidarlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar. Zalimler mazlum insanların onurlarını, şereflerini esir almak istedi. Diktatörleri devirme iradesiyle sokaklara inen İslami Hareketler Tunus, Libya, Mısır ve Suriye'de "Tevhid, Adalet ve Özgürlük" istekleri zalimlerin iktidarlarını sarsmıştır" dedi.

Zalimlerin hesabına karşın Allah'ın da bir hesabı olduğunu ve O'nun hesap görücülerin en iyisi olduğunu ifade eden Ağaç, "Mısır halkının oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Mursi, Darbeci Sisi ve darbe destekçisi odaklar tarafından zorbalıkla iktidardan indirilerek kaçırıldı ve hapsedildi. Darbe sürecine karşı insanlık tarihinin en meşru ve ahlaki direnişlerinden birini gösteren Mısır halkının yüzlercesini katleden, binlercesini de zindanlara dolduran Sisi cuntası, uyduruk gerekçelerle sözde mahkemelerinde yargıladığı kardeşlerimize idam cezaları vermeye devam ediyor. Hiçbir ahlaki ilkesi olmayan sözde mahkemeler Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 106 kişinin idamını istiyor. Bizler biliyoruz ki, Türkiye yakın tarihinde binlerce kardeşimizi ve alimlerimizi elimizden çalan İstiklal Mahkemeleri gibi, Mısır darbe mahkemeleri de hukukun değil zulmün payidar olması için diktatörlerin emir erliğini yapmaktadırlar. Bu kararlar bir kez daha darbenin hukuku olmayacağını göstermektedir. Hangi ülkede nasıl bir darbe gerçekleşirse gerçekleşsin, eğer darbeye karşı çıkmıyor, onu engellemiyorsanız peşinden gelecek hukuksuzluğu da engelleyemezsiniz. Uluslararası kamuoyunun sessizliği devam ederken darbeye darbe demekten dahi çekinenlerin bugün idam kararlarına tavır almalarını elbette beklemiyoruz." diye konuştu.

Açıklamaya imza atan sivil toplum örgütlerinin isimleri şöyle:

"İHH, Memur-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, Gümüşhane Bayburt Baro Başkanlığı, Diyanetsen, Eğitim Bir-Sen, Gümüşhane Gazeteciler Derneği, Gikder, Ensar Vakfı, Beyaz Ay Derneği, Hak-İş, Şehit ve Gaziler Derneği, Gümüşhane Kültür ve Çevre Derneği, Proje Araştırma ve Geliştirme Derneği, Diyanet-Sen, Çevre ve Tüketiciler Derneği, Bayındır Memur-Sen, Yeşilay, Zeki Kadirbeyoğlu Derneği, Büro Memur-Sen, Gümüşhane Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği, Gümüşhane Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gümüşhane Eğitim ve Kültür Derneği, BEMBİR-SEN, Sağlık-Sen, Toç-Birsen, Kadın Aile ve Toplum Derneği, Şefkat Eli Derneği, Kültürsen, Pestil ve Köme Üreticileri Derneği, Genç Aktif Girişimciler Derneği, Gümüşhane Kültür Eğitim ve Gençlik Derneği, Enerji Bir-Sen." - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mursi'ye İdam Kararı Gümüşhane'de Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement