Mursi'ye Verilen İdam Cezasının Onanmasına Denizden Projeksiyonlu Protesto - Son Dakika
Güncel

Mursi'ye Verilen İdam Cezasının Onanmasına Denizden Projeksiyonlu Protesto

Mursi\'ye Verilen İdam Cezasının Onanmasına Denizden Projeksiyonlu Protesto

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasının onanması İHH tarafından organize edilen bir etkinlikle Bebek açıklarına teknelerle gelen eylemciler tarafından protesto edildi.

17.06.2015 03:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasının onanması İHH tarafından organize edilen bir etkinlikle Bebek açıklarına teknelerle gelen eylemciler tarafından protesto edildi. Etkinlikte Muhammed Mursi'nin fotoğrafı, bir konuşması ve rabia işareti Mısır Konsolosluğu'na projeksiyonla yansıtıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Eminönü ve Üsküdar'dan kaldırılan teknelere ellerinde Mısır bayrakları, rabia işaretli flamalar ve Muhammed Mursi fotoğrafları ile binen eylemciler tekbir getirerek sloganlar attı. Eminönü'nden kalkan teknede açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "İhvan-İ Müslimin özellikle sünni dünyanın en orgnize olmuş gücüdür. 100 milyona yakın insanı hareket ettirme kabiliyetine sahiptir. Bütün İslami hareketleri harekete geçirebilecek bir etki gücüne sahiptir. Doğal olarak Mısır'da böyle bir infaz gerçekleşirse, Mısır'ın içerisinde önü alınamayacak bir kargaşa başlar. Bu sadece Mısır'da kalmaz. Suudi Arabistan'da da İhvan çoktur. O nedenle darbeye destek veren Suud rejimi, eski rejim, şimdiki kral biraz daha farklı düşündüğünü umuyorum, bir an önce hatasından vazgeçip Sisi'yi ikna edip bir an önce hapishanedeki herkesi serbst bıraktırmalı. Sadece Mursi ve arkadaşları bırakılıp diğerlerinin işkencesinin sürmesi doğru dğildir. Meşru olarak seçimlere girmiş, meydanlarda hak talebinde bulunmuş ve bu sebepten dolayı içeride bulunan herkesin çıkarılması gerekmektedir. Eğer Sisi akıllıysa, kendi geleceğini düşünüyorsa, o koltıkta raht oturmak istiyorsa, rahat bir yaşam sürmek sitiyorsa İsrail ile olan ilişkilerini kesmelidir. Sisi şuanda tamamen İsrail'in güdümünde ve Filistin'deki direnişi kırmak amacıyla İhvan-ı Müslimin'e karşı bu darbeyi sürdürmektedir. Muhtemelen Sisi ile İsrail arasındaki ilişki çok eskiye dayanmaktadır. Eğer bu infazlar olursa Ortadoğu^yu bilen birisi olarak söylüyorum. Artık Ortadoğu'da sular kolay kolay durulmaz. ve bu sadece Mısır'ı ilgilendirmez, çevre ülkelerini de ilgilendirir. O nedenle İslam İşbirliği Konfernsı bir an önce devreye girmeli, Sisi'yi İsrail'den kurtarmalı" dedi.

Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu açıklarında bekleyen teknelerden marşlar çalınarak, sloganlar atıldı.Teknenin birinden de, Muhammed Mursi'nin fotoğrafı ve bir konuşması, rabia işareti ve Free Mursi yazısı projeksiyonla Mısır Konsolosluğu binasına yansıtıldı. Polis, bina önünde Deniz polisine ait bir tekne içinde güvenlik önlemi aldı. Konsolosluk binasının balkonunda eli silahlı bir güvenlik görevlisi de görüldü. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mursi'ye Verilen İdam Cezasının Onanmasına Denizden Projeksiyonlu Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement