Muş'a 973 Öğretmen Ataması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Muş'a 973 Öğretmen Ataması Yapıldı

Muş\'a 973 Öğretmen Ataması Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muş'a 973 sözleşmeli öğretmen ataması yapıldığını söyledi.

11.10.2016 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muş'a 973 sözleşmeli öğretmen ataması yapıldığını söyledi.

Son atamayla kentteki öğretmen açığının önemli oranda azaldığını belirten Aslan, norm kadro sayılarının 7 bin 64 olduğunu, atamayla kentteki öğretmen sayısının da 6 bin 239'e yükseldiğini aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli öğretmen alımı yapılmasının bölge için sevindirici olduğunu vurgulayan Cevdet Arslan, "Bu atamayla gelen öğretmenlerin az 4 yıl kalma zorunluluğu var. 4 yıldan sonrada tekrar kadroya atanacak ve 2 yılda öyle kalacaklar. Gelen her öğretmen 6 yıl buda görev yapacak. Bu atamalardan dolayı Doğu Anadolu Bölgesindeki öğretmen probleme büyük oranla çözülmüş olacak. Çünkü bu bölgede öğretmenler ortalama 1,5 kalıyor. Dolaysıyla bu atamalarla öğretmenlerimiz 6 yıl kaldığı zaman hem eğitim kalitesi yükselecek hem de öğretmen sorunu çözülecek." diye konuştu.

Halen bin 15 öğretmen açığının bulunduğunu anımsatan Arslan, "Bunların bir kısmı diğer okullardaki öğretmenlerle telafi edeceğiz. İl genelinde 350 civarında ücretli öğretmen çalıştıracağız. İnşallah bu sözleşmeli öğretmen ataması bu şekilde devam ettiği zaman birkaç yıl içinde öğretmen sıkıntımız bitecek." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'a 973 Öğretmen Ataması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement