Muş Belediyesi'nde Devir Teslim - Son Dakika
Yerel

Muş Belediyesi'nde Devir Teslim

Muş Belediyesi\'nde Devir Teslim

Muş’ta 30 Mart seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanlığına seçilen Feyat Asya görevi devraldı.

02.04.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta 30 Mart seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanlığına seçilen Feyat Asya görevi devraldı.

Feyat Asya, ilk olarak AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve İl Başkanı Halis Saltık'la birlikte Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardından İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na geçen Asya, İl Seçim Kurulu Başkanı Gökhan Boyraz'ı ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Gökhan Boyraz, Asya'yı kutladı. Seçimlerde görev alanları tebrik eden Gökhan Boyraz, asıl teşekkürü sandık başkanlarının hak ettiğini söyledi.

Bir süreç atlattıklarını ve seçimlerin kazasız belasız bittiğini belirten Asya, bundan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Milletin hizmetkarlığına talip olduklarını dile getiren Asya; "Seçim boyunca sabahın ilk ışıklarıyla görev alan tüm sandık görevlilerine ve olumsuz hava şartlarına rağmen sandık başına giden seçmenlere teşekkür ediyorum. Bir demokrasi şöleni içerisinde seçimi atlatmış olduk. Bu büyük sorumluluktur ve bu sorumluluğu alırken, oy vermiş vermemiş diye ayrım yapmadan çalışacağız" dedi.

Asya, yaptığı konuşmanın ardından mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Gökhan Boyaz'dan aldı. Asya, daha sonra görevini teslim almak üzere belediye hizmet binasına geçti. Burada kurban kesilmesinin ardından halefini kapıda karşılayan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Asya'ya çiçek takdim etti. Birim amirleriyle tek tek tokalaşan Asya, yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Dede'ye teşekkür etti. Dede'nin 10 yıl boyunca hemşehrilerine hizmet ettiğini dile getiren Asya, Dede'yi rehber edineceklerini kaydetti.

Kendisinin sınırlı bir çevrenin başkanı olmayacağını kaydeden Asya; "Bu konuda hiç kimseye taahhüdüm olmamış ve olmayacaktır da. Muş'taki tüm kesimlere aynı yakınlıkta olacağız. Ayrım yapmayacak, faydasız uğraşlardan, güncel politik hesaplardan uzak duracak, hizmet üretmeye ama yalnız hizmet üretmeye odaklanacağız. Bunu yaparken de Allah'ın rızasını ve hizmet alan vatandaşlarımızın hayırlı duasını alma niyetinden başka hesaplar içinde olmayacağız. Bu seçim günü sandığa giderek demokrasiye, barışa, huzura oy veren vatandaşlarımızın üzerimizdeki hakkını ancak onların layık olduğu hizmetleri vererek ödeyebileceğime inanmaktayım" diye konuştu.

Oldukça duygulu anlar yaşayan Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, "Her zaman desteğini bizden esirgemeyen Muşlu hemşehrilerime layık olmaya çalıştık. İmkanların el verdiği nispette görevimizi ifa etmeye gayret ettik. Elbette ki kadı kızında da kusur olur. Onun için bizim de bazı kusurlarımız olabilir. Hiçbir zaman haktan, hukuktan, şeriattan ayrılmadık. Hiçbir zaman zulümden taraf olmadık ve hiçbir zaman pişmanlık da beslemedik. Partimize ve parti büyüklerimize layık olmaya çalıştık ve görevimizi tamamladık" dedi.

Muş halkının demokrasi mücadelesi verdiğini dile getiren AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık da, çok güzel bir seçim sürecinin geçtiğini söyledi. Demokratik algı açısından Muş halkının geldiği düzeyin önemli bir noktaya yükseldiğini belirterek; "Bu seçim iki ailenin seçimi değildi. İki farklı partinin mücadelesiydi. Bu süreç içerisinde çok farklı mecralara çekilmek istendi, çok fazla dedikodu yapıldı. Bizler bugün atılan bütün dedikoduları toprağın altına gömüyoruz. Bizim hedeflerimiz büyüktür ve onun için biz büyük düşünüyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Dede görevi Feyat Asya'ya devretti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Belediyesi'nde Devir Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement