Muş Belediyesinden Karla Mücadele Çalışması - Son Dakika
Yerel

Muş Belediyesinden Karla Mücadele Çalışması

Muş Belediyesinden Karla Mücadele Çalışması

Muş Belediyesi, cadde ve sokaklardaki karları temizleyerek şehir dışına taşımaya devam ediyor.

20.03.2017 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesi, cadde ve sokaklardaki karları temizleyerek şehir dışına taşımaya devam ediyor.

Hafta sonu kenti etkisi altına alan kar yağışının ardından harekete geçen Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri, ana ve ara yolları açarken kaldırımları da temizleyerek vatandaşların sorunsuz bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. Aralık ayından itibaren karla mücadele çalışması yürüten ekipler, mart ayının sonunda bile bu çalışmasını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için titizlikle çalışan ekipler, olası durumlara anında müdahale etmek için teyakkuzda bekliyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Bu yıl kar konusunda bereketli bir kış mevsimi geçirdik. Aralık ayından beri karla mücadele ediyoruz. Aralıklarla yağan kar yağışının sıkıntısını vatandaşlarımıza yansıtmamak için hep sahada olduk. Ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalıştılar ve halen aynı kararlılıkla çalışıyorlar" dedi.

"4 ay içerisinde yaptığımız çalışmalarla kentin genelini defalarca temizleyerek toplanan karı şehir dışına taşıdık" diyen Başkan Asya, şöyle konuştu:

"En son yağan kar yağışı öncesi kent merkezi ve mahallelerimizdeki karın tamamını Karasu Nehrine taşıyarak çevreyi temiz bir duruma getirdik. Hatta bazı bölgelerimizde bahar temizliğine de başlamıştık. Ancak hafta sonu etkili olan kar yağışı tüm çalışmalarımızı sil baştan yapmamıza neden oldu. Kar yağışının etkisini arttırması ile karla mücadele ekiplerimiz gece saatlerinde çalışmalarına başladı. Öncelikli olarak ana caddeleri ulaşıma açan ekiplerimiz, kaldırımları da temizleyerek yayaların sıkıntı yaşamamasını sağladı. Şu an itibariyle toplanan karların taşınmasına ağırlık verildi. Yeni bir yağış olmazsa birkaç gün içerisinde kent genelinde toplanan karlar taşınmış olacak. Karla mücadele çalışmasının külfetli olduğunu biliyoruz. Ancak halkımıza sorunsuz ve kaliteli hizmet sunmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Belediyesinden Karla Mücadele Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement