Muş Belediyesinden Yol Çalışması - Son Dakika
Yerel

Muş Belediyesinden Yol Çalışması

Muş Belediyesinden Yol Çalışması

Muş Belediyesi, Hürriyet Mahallesi Eski Erzurum Caddesi’nde yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

04.11.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesi, Hürriyet Mahallesi Eski Erzurum Caddesi'nde yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Muş Belediyesi, kış mevsimi öncesi tahrip olan yolların onarımının yanı sıra yeni yol açma ve genişletme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, son olarak Hürriyet Mahallesi Eski Erzurum Caddesi, askeri lojmanların olduğu bölgede yol genişletme çalışması başlattı. Uzun yıllar sürücülerin bu yolda yaşadığı sorunlar, yapılacak çalışmalarla son bulacak. Eski Erzurum Caddesi'nin devamında yeni bir yol açan Muş Belediyesi, buradan Kızılağaç yoluna bağlantı yaparak rahat bir ulaşım imkanı sağlayacak. Belediye; kanalizasyon, içme suyu, elektrik gibi altyapı döşemelerinin tamamlandığı yolun kısa sürede vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor.

Yol çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, ana ve ara yollardaki tahribatları onarmanın yanı sıra birçok mahallede yolları yenilediklerini ve yerleşim alanlarındaki yeni yollar açmak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Asya, "Geçtiğimiz yıllardan Saray Mahallesi birinci mıntıka bölgesi ile Sunay Mahallesi Karşıyaka mevkii gibi yeni yerleşim alanlarındaki birçok yolu açtık. Bunlarla beraber kent merkezinde imar planına göre yol olup da ulaşıma açılmamış yolları açarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Son olarak Hürriyet Mahallesinde başlattığımız çalışmayla Eski Erzurum Caddesini genişletiyoruz. Askeri lojmanların ihata duvarının yenilenmesi ile söz konusu yoldaki kavisleri ortadan kaldırarak rahat bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Aynı şekilde yolun devamındaki virajda bir vatandaşımıza ait olan arsanın kamulaştırılarak yola dahil edilmesi için çalışma başlattık. Hayırlı bir işe sebep olduğu için arsa sahibi hemşehrime de çok teşekkür ediyorum. Yine aynı yolun devamında Aytunçlar Apartmanın yanından geniş bir yol açtık. Yolun Karşıyaka bağlantısı için yeni bir köprü yapıyoruz. Buradan Muş- Kulp yoluna birleştireceğiz" dedi.

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için yeni yolların önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Asya, "Başlattığımız çalışmalarla birçok mahallemize modern yollar kazandırırken, çarpık yapılaşmanın da önüne geçmiş oluyoruz. Yıllar önce kent merkezinde yapılmış ve kötü bir görüntü sergileyen çarpık yapılar malumunuzdur. Bunların kamulaştırılarak düzenlenmesi ciddi bir bütçe ister. Biz de yıllar sonra vatandaşlarımızın aynı sorunu yaşamamaları için şimdiden önlem almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Belediyesinden Yol Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement