Muş İl Genel Meclisi, Kız Yurdu İçin Karar Aldı - Son Dakika
Yerel

Muş İl Genel Meclisi, Kız Yurdu İçin Karar Aldı

Muş İl Genel Meclisi, Kız Yurdu İçin Karar Aldı

Muş İl Genel Meclisi, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasının kız yurdu yapılması şartı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis etme kararı aldı.

06.10.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İl Genel Meclisi, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasının kız yurdu yapılması şartı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis etme kararı aldı.

Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı ekim ayı 4'üncü toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya Başkanlığında oturumu açılan toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan ve daha önce Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan hizmet binasını gündeme getirdi. Binanın Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi konusunda İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 04.09.2015 tarih ve 5116 sayılı İl Makamınca teklif edilen talebine istinaden alınan ve yeniden gündeme getirilen bina ile ilgili söz hakkı alarak açıklama yapan DBP Grup Başkan Vekili Mehmet Şakir Tuğrul, "Mevcut binanın satışı, kiraya verilmesi, kamu kurumlarına tahsisinin yapılmasını istiyoruz. Özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kız yurdu yapılması konusunda verilmesini istiyoruz. Çünkü ilimizin nüfus çoğunluğunun kırsalda olduğunu hepimiz biliyoruz. Kız çocuklarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Bu vesile ile mevcut binanın kız yurduna dönüştürülmesi verilecek en iyi karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

"KIZ ÇOCUKLARIMIZIN DAHA İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM ALMASINI İSTİYORUZ"

AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim ise gündem maddesi ile ilgili şunları söyledi: "Evet ilimizin nüfusunun yüzde 60'ı kırsaldadır. Muş ilimize sunulacak her türlü katkı ve yatırıma biz sonsuz destek sunmuşuzdur. Binamızın herhangi bir kamu kurumuna tahsisi yada kız çocuklarımıza yurt olarak oluşturulmasını isteriz. Kız çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmeye hazırız" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra binanın kız yurduna dönüştürülmesi için oy birliğiyle onaylandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş İl Genel Meclisi, Kız Yurdu İçin Karar Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement