Muş Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Güneş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Güneş Açıklaması

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Güneş Açıklaması

" Kentteki hastanelerde 2 yılda, 1 milyon 376 bin 397 hastanın tedavisi yapıldı"

05.11.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Dr. Hacı Yusuf Güneş, vatandaşa kaliteli sağlık hizmeti sunulması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kamu Hastaneleri Sosyal Tesisinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşan Dr. Güneş, kentte 2012 Ocak - 2014 Eylül ayları döneminde 1 milyon 376 bin 397 hastanın tedavisinin yapıldığını bildirdi.

Bir yandan tasarruf ettiklerini bir yandan da hizmetin en iyisini sunma gayreti gösterdiklerini belirten Güneş, şöyle konuştu:

"2 yılda 666 bin 520 hasta acil servislerde tedavi gördü. 6 bin 446 doğum gerçekleşti. Ağız Diş Sağlığı Merkezinde görev yapan 37 diş hekimi tarafından 10 aylık sürede 137 bin 800 hasta kabul edilmiş, bunlardan 11 bin 500 hastaya protez, 8 bin 120 hastaya kanal tedavisi, 38 bin 980 hastaya ise diş çekimi tedavisi uygulanmıştır."

İl genelindeki hastanelerde 139 uzman, 68 pratisyen, 37 diş hekimi ve 906 yardımcı sağlık personel görev yaptığını belirten Güneş, Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde yoğun bakım ünitelerinin açıldığını, Muş Devlet Hastanesinde ise yoğun bakım yatak sayısının artırıldığını ifade etti.

Güneş, "Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile 2014 yılında 117 bin hasta randevu almıştır. Tüm hastanelerimizde anne oteli uygulamasına geçilmiştir" dedi.

Sağlık hizmetinde kaliteden ödün vermediklerini ama buna rağmen tasarruf sağladıklarını kaydeden Güneş, 2 yılda yaklaşık 19 milyon lira tasarruf sağladıklarını ifade etti.

Borçluluk ve muhasebeleştirme gün sürelerinde çok ciddi iyileştirmeler sağladıklarını anlatan Güneş, şöyle konuştu:

"İlaç ve tıbbi sarf stok seviyelerinde bakanlığımızın istemiş olduğu maksimum 60 gün seviyeleri sağlandı. Mal alım ihalelerinde Açık İhale Yöntemi ile en çok alım yapan iller arasında yer aldık. Birlik olmanın gereği olarak sağlık tesislerimiz arasında durumu iyi olandan diğerine 2 yılda toplam 1 milyon 670 bin lira karşılıksız kaynak aktarımı yapıldı."

Toplantıya katılan Vali Yardımcısı Ercan Öter de Muş'ta sağlık alanında çok önemli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Yurt içinde ve yurt dışında bir çok yerleşim merkezinde bu ve benzer çalışmaların gıpta edilecek düzeyde olduğunu hatırlatan Öter, "Hem Muş merkezde hem de ilçelerinde son derece önemli hizmetler yapıldı. Aynı zamanda yeni hastane de Muş'ta çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Birlik Genel Sekreterliğimizin ek bina talepleri var. Bununla birlikte Muş halkına daha kapsamlı hizmet sunulacak" diye konuştu.

Toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı Fuat Tuna, İdari Hizmetler Başkanı Şemsettin Işık ve çalışanlar da katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement