Muş Müftüsü Uzun'dan Yardım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Muş Müftüsü Uzun'dan Yardım Çağrısı

Müftü Recep Uzun, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in katılımıyla kent merkezinde temeli atılan 100 öğrenci kapasiteli yatılı kız Kur'an kursu için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

23.06.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müftü Recep Uzun, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in katılımıyla kent merkezinde temeli atılan 100 öğrenci kapasiteli yatılı kız Kur'an kursu için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Uzun, yaptığı açıklamada, demir ve çimento konusunda büyük eksiklerinin olduğunu ve duyarlı vatandaşlardan bağış beklediklerini belirtti.

Kent merkezi ve ilçelerde yatılı kız Kur'an kursu bulunmadığını anımsatan Uzun, böylece Muş için önemli bir eksikliği gidermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Uzun, şöyle konuştu:

"2012 yılında göreve başladığımda kentte kızlar için yatılı Kur'an kursu olmadığını tespit ettim. Vatandaşlardan da bu yönde ciddi talepler vardı. Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in katılımıyla kursumuzun temelini atık ancak ödenek yetersizliğinden dolayı şu anda çalışmalar istenilen ölçüde yürümüyor. Bu konuda hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Kursta modern, kaliteli ve etkin eğitim-öğretim yapmayı amaçlıyoruz. Kursta hafızlık eğitiminin yanı sıra dini ilimler, sosyal ve kültürel etkinlikler de olacak. Demir ve çimento yardımı yapılırsa kasım ayında Kur'an kursumuz hizmete girecek. Aksi takdirde müftülüğün bütçesiyle 2-3 yıl daha beklemek zorunda kalacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş Müftüsü Uzun'dan Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement