Muş'ta 1 Kişi Terör Örgütünce Kaçırıldı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta 1 Kişi Terör Örgütünce Kaçırıldı

Muş\'ta 1 Kişi Terör Örgütünce Kaçırıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Muş'un Bulanık ilçesinde 1 kişinin bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığını bildirdi.

15.09.2014 16:29  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Muş'un Bulanık ilçesinde 1 kişinin bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Bitlis'in Hizan ilçesinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından, İstiklal Ortaokuluna molotof kokteyli atıldı. Saldırı sonucu öğretmenler odasının PVC penceresi yandı, cam kırıldı.

Suriye'deki çatışmalardan seken 2 havan mermisi, Mardin'in Nusaybin ilçesine düştü. Mermilerden biri Nusaybin- Kızıltepe karayoluna zarar verdi, ikinci mermi ise boş araziye düştü ve birkaç evin camının kırılmasına neden oldu. Angajman kuralları gereği, aynı gün, hududun Suriye tarafında önceden tespit edilen bir hedefe, bölgedeki hudut birliklerince, 4 havan mermisi atıldı.

-Okullara zarar verdiler

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist, Siirt'in Pervari ilçesi Akmeşe köyü Kuyucak mahallesinde, Okçular köyü ile Erkan Tepe Yakın Emniyet Üs Bölgesi arasındaki stabilize yolun betonlanması işini yapan taşeron bir firmaya ait 2 kamyonu yaktı. Şoförler, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin, "Karakollara malzeme götürmenin yasak olduğunu bilmiyor musunuz? Sizin araçlarınızı yakacağız" diyerek araçları yaktıklarını ve bölgeden uzaklaştıklarını bildirdi.

Diyarbakır Silvan'da bölücü terör örgütünü destekleyen yüzleri kapalı bir grup, "Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Yalaza köyünde inşa edilen sözde okula yapılan müdahaleyi protesto etme" bahanesiyle, Silvan'da bulunan; 14 Nisan Anaokulu, Atatürk ilkokulu, Sağlık Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'ne molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulundu. Söz konusu grup, güvenlik güçlerinin müdahalesi ile dağıtıldı.

Olayda; 14 Nisan Anaokulu'nda sınıflardan biri tamamen yanarak, kullanılamaz hale geldi, Atatürk İlkokulu ve İmam Hatip Lisesinde duvar boyası zarar gördü. Sağlık Meslek Lisesine ses bombası atılması sonucu okulun camları kırıldı.

-1 milyon dolar istediler

Lice'de bir kişi, bölücü terör örgütü mensuplarınca alacaklı olduğu başka bir kişiyle görüştürülmek üzere, Yolçatı Mahallesi'nde bulunan mezarlığa çağrıldı. Burada yapılan görüşme sonucu, haksız bulunan kişiden bir milyon dolar istendi. Para vermeyi kabul etmeyince 3 gün alıkonulan bu kişi, 13 Eylül'de terör örgütü mensuplarının yanından kaçmayı başardı.

Muş Bulanık'ta bölücü terör örgütü mensubu 8-10 terörist, Yazbaşı köyü Kortagöl mezrasında bir kişiyi kaçırdı. Kaçırılan vatandaş, yakınlarını telefonla arayarak, bölücü terör örgütü mensuplarının yanında olduğunu, kendisinden 100 bin lira istendiğini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta 1 Kişi Terör Örgütünce Kaçırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement