Muş'ta Demokrasi Nöbeti Aralıksız Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Demokrasi Nöbeti Aralıksız Devam Ediyor

Muş\'ta Demokrasi Nöbeti Aralıksız Devam Ediyor

Muş’ta, demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermeye devam ediyor.

29.07.2016 03:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermeye devam ediyor.

Muş'ta akşam saatlerinde belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş FETÖ örgütüne tepki, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Burada ay yıldızlı bayraklarla alanı hınca hınç dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduklarını ve darbecilere geçit vermeyeceklerini haykırdılar.

Tekbirlerin getirildiği ve ilahilerin seslendirildiği demokrasi nöbetinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

7'den 70'e herkesin katıldığı demokrasi nöbeti Cumhurbaşkanından gelecek olan ikinci bir emre kadar devam edeceği nöbette özellikle kadınlar destek veriyor.

Kalkışmanın olduğu geceden itibaren Muş halkının sokakları ve meydanları terk etmediğini belirten AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, Cumhurbaşkanı'ndan gelecek olan ikinci bir emre kadar demokrasi nöbetini sürdüreceklerini söyledi.

Mısır'da darbenin 18. Gününde yapıldığını hatırlatan Ergün, şunları söyledi: "Kalkışmanın 15'inci gününde Muş halkı sokaklarda çoğalarak nöbete devam ediyor. Biz bunun bilincindeyiz. Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir talimat gelmeyinceye kadar Muş halkı sokaklarda, meydanlarda olacak. Biliyorsunuz Mısır'da darbe 18. Gününde geldi. Biz Muş olarak Muşlular olarak gerekirse burada kar kış demeden yıllarca da bekleyeceğiz. Demokrasiden, özgürlüğümüzden hiç kimseye ödün vermeyeceğiz. İlk gün ki gibi ne dediysek o, sözümüzdeyiz. Cumhurbaşkanımız talimat gelemeyinceye kadar sokakları terk etmeyeceğiz. Geniş güvenlik önlemleri alındı, hiçbir sıkıntımız yok. O konuda da rahatız."

Çocuğunu omuzlayarak demokrasi nöbeti tutan Erkan Doğan, "İslamiyet için terör örgütüne karşı için demokrasi nöbetindeyiz. Bunu da sürdüreceğiz. Yani gücümüzün kanımızın son damlasına kadar bu böyle devam edecektir" dedi.

Kalkışma ile insanların iradesine ve demokrasiye yapılan bir girişim olduğunu kaydeden Filiz Eken isimli kadın da "İnsanların iradesine yapılan haksız bir darbeye karşı işte burada toplandık. Biz 10-15 gündür buradayız, meydanları boş bırakmıyoruz. Çünkü ülkemize, irademize, özgürlüğümüze kast eden darbeci zihniyete karşı tepkimizi göstermek için burada toplanıyoruz, irademizi ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

'Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin' diye ifade eden Ayhan Işık Çiftçi, şunları söyledi: "Ben vatanım, devletim ve bu darbeyi düşürmek için meydanlardayım. Allah devletimize, milletimize zarar, ziyan vermesin inşallah. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin inşallah."

FETÖ örgütü üyelerine seslenerek meydanları terk etmeyeceklerini ve gelecek olan tankların önüne kendilerini atacaklarını vurgulayan Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise "Darbe girişimi akşamından bu yana her gün sokakta sabahlıyoruz. Çünkü biz Cumhurbaşkanımızın bize eve gidin, dönün dediği güne kadar sokakta kalacağız. Fakat bu namusuz FETÖ örgütünün adamları bilsin ki biz gerekirse tankların önüne seve seve kendimizi atabilecek kadar vatanını seven insanlarız" şeklinde konuştu.

Öte yandan belediye meydanında toplanan vatandaşlar daha sonra Valilik önüne kadar yürüyüş yaparak burada güvenlik kontrolünden geçtikten sonra demokrasi nöbetine devam ettiler. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Demokrasi Nöbeti Aralıksız Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement