Muş'ta Doğalgaz Sertifikası Eğitimleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Doğalgaz Sertifikası Eğitimleri Başlıyor

Muş\'ta Doğalgaz Sertifikası Eğitimleri Başlıyor

Muş’ta yürütülen doğalgaz dağıtım faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım şirketi Genel Müdür Yardımcısı H. Kadir Gülüm, iç tesisat ve servis hattı düzenlemek için ‘doğalgaz sertifikası’ eğitimlerinin başlayacağını söyledi.

04.07.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta yürütülen doğalgaz dağıtım faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım şirketi Genel Müdür Yardımcısı H. Kadir Gülüm, iç tesisat ve servis hattı düzenlemek için 'doğalgaz sertifikası' eğitimlerinin başlayacağını söyledi.

Muş'ta doğalgaz çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım şirketi Genel Müdür Yardımcısı H. Kadir Gülüm, sertifikalı eğitimleri başlatacaklarını belirtti. Gülüm, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca "Muş, Bingöl, Bitlis, Tatvan ve Güroymak" şehirlerinde doğalgaz dağıtım faaliyeti yapmak üzere şirketlerine verilen lisans kapsamında, Muş, Tatvan ve Bitlis şehirlerinde 03.5.2015 tarihi itibariyle doğal gaz dağıtım alt yapı şebekesi çalışmalarına başladığını söyledi. Muş şehrinde Kültür, Hürriyet, Saray ve Sunay Mahallerinde kazı ve polietilen boru döşenmesi faaliyetlerinin yüzde 70 seviyesinde tamamlandığını kaydeden Gülüm, "Eksik sektörlerin tamamlanması ve servis kutusu montajı çalışmaları sürdürülmektedir. Şehre doğalgazı taşıyacak olan ana iletim hattı, Muş- Bingöl karayolu Kıyık Mevkiinden başlayarak Atatürk Bulvarı üzerinden Belediye Başkanlığı Hizmet Binasına kadar uzanmaktadır. Çelik ana iletim hattı düzenlenmesi işine 21.7.2015 tarihinde Dörtyol kavşağı ve Emniyet Caddesinden iki ayrı ekiple başlanılması planlanmaktadır" dedi.

"2015 EKİM AYI SONUNDA GAZ VERİLMEYE BAŞLANACAK"

Alt yapısı tamamlanan mahallelere, iletim hattının da tamamlanması ile 2015 Ekim ayı sonunda gaz verilmeye başlanılacağını vurgulayan Gülüm, şunları söyledi:

"Alt yapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda ki servis kutusu montajı yapılmış bulunan binalarda ikamet eden vatandaşlarımızın doğal gaz kullanım talepleri 15 Ağustos 2015 tarihinden itibaren alınmaya başlanılacak, abonelik işlemleri yapılacaktır. Tarafımızdan servis kutusu montajı yapılan binalarda servis kutusundan itibaren doğal gaz iç tesisatları, Enerji Piyasası Denetleme Kurumunun "Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği" uyarınca dağıtım şirketimizce yetkilendirilecek sertifikalı firmalarca yapılacaktır. Isıtma sistemlerinde, su ısıtıcılarında ve ocaklarında doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşlarımızın tercih ettikleri sistemlere uygun olarak doğalgaz iç tesisatlarını düzenlemek için "Doğal Gaz İç Tesisatı ve Servis Hattı" sertifikası almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin başvuruları 01.7.2015 tarihi itibariyle alınmaya başlanmıştır. Şirketimizden sertifika almaya hak kazanan firmalar, lisans bölgemiz olan Muş, Bingöl, Bitlis veya Tatvan şehirlerinde iç tesisat ve servi hattı düzenlemek üzere yetkilendirilmiş olacaklardır." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Doğalgaz Sertifikası Eğitimleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement