Muş'ta Havaların Sıcak Geçmesi Hayvan Sahiplerine Yaradı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Havaların Sıcak Geçmesi Hayvan Sahiplerine Yaradı

Türkiye'nin birçok bölgesinde olumsuz hava koşulları günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Muş'ta vatandaşlar küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını merada otlamaya devam ediyor.

20.12.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin birçok bölgesinde olumsuz hava koşulları günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Muş'ta vatandaşlar küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını merada otlamaya devam ediyor.

Muş'ta havaların sıcak geçmesi hayvan sahiplerinin işine yaradı.

Hayvan sahiplerinden Burhan Sayılgan, yaptığı açıklamada, aralık ayının sonlarına yaklaşılmasına rağmen havaların halen yağışsız ve güneşli geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Sayılgan, ambarlardaki yem stoklarını bitirmek istemediklerini ve yemden tasarruf etmek ve sıcaklıkları fırsat bilerek hayvanlarını dışarıda otlatmaya devam ettiklerini belirtti.

Bölgede iklimin büyük ölçüde değiştiğini tahmin ettiklerini ifade eden Sayılgan, "Bu yıl kente havaların sıcak geçmesinden dolayı hayvanlarımızı hala dışarıda otlatmaktayız. Bu durum biz hayvan sahipleri için ekonomik açıdan çok faydalıdır. Gördüğünüz gibi yılın sonuna gelmemize rağmen hayvanları dışarıda otlamaya devam ediyoruz. Bağlar köylüleri tarafından ekilen ve hasadı yapılan lahana tarlalarında büyükbaş hayvanlarımızı otlatıyoruz. Her yıl bu mevsimde kar yağışı ve dondurucu soğuklar etkisini sürdürürken, bu yıl havaların hala güneşli ve yağışsız geçmesi biz hayvan sahipleri için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum" diye konuştu. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Havaların Sıcak Geçmesi Hayvan Sahiplerine Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement