Muş'ta İimek Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta İimek Toplantısı Düzenlendi

İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

12.02.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, 2013 yılı Aralık ayı verilerine göre ilde kayıtlı işsiz sayısının 15 bin 73, kayıtlı iş gücü sayısının ise 25 bin 693 olduğunu belirtti.

İşsizlerin çoğunluğunun 20-24 yaş aralığında olduğunu vurgulayan Taylan, 2013 yılında kendilerine başvuran işsiz sayısının 15 bin 686 kişi olduğunu kaydetti.

2013 yılında bin 899'u kamu, 2 bin 723'ü özel sektör olmak üzere 4 bin 622 açık iş olduğunu kaydeden Taylan, "2013 yılında 3 bin 435 kişi işe yerleştirilmiştir. İlimizde işgücü piyasası araştırması yaparak işverenlerin ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. İŞKUR olarak işgücü piyasasının ihtiyaçlarını düzenli takip ederek bu doğrultuda aktif işgücü programlarını düzenliyoruz" dedi.

Taylan, mesleki eğitim ve iş başı eğitim programlarına önem verdiklerine değinerek, mesleki eğitim kurslarından yararlanma koşullarının kolaylaştırıldığını ve kurs görenlere ödenen cep harçlığı ile sosyal güvenlik imkanlarının da iyileştirdiğini ifade etti.

2013 Ocak-Aralık döneminde aktif işgücü yetiştirme programları ve mesleki rehabilitasyon faaliyetleri kapsamında 138 kurs açıldığını bildiren Taylan, bu kurslarıdan bin 782 erkek, 516 kadın kursiyerin faydalandığını söyledi.

Taylan, toplum yararına çalışma programlarının da etkin bir şekilde uygulandığını ve toplam 2 bin kişinin bu programla istihdam edildiğini sözlerine ekledi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta İimek Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement