Muş'ta Kadın Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Kadın Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı

Muş'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 30 kadın çiftçiye 150 arılı kovan dağıtıldı.

27.05.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 30 kadın çiftçiye 150 arılı kovan dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü" projesi kapsamında verilen arıcılık eğitimine katılan 30 kadın çiftçiye arılı kovan ve malzemesi dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, proje sayesinde kadınların aile ekonomilerine katkı sağlayacaklarını söyledi.

Çolakoğlu, "Arıcılık eğitimine katılan 30 kadın kursiyerimize Hasköy ve Korkut ilçelerimizde kişi başı 5 adet olmak üzere toplamda 150 arılı kovan ve malzemesi dağıtımı yaptık. İlimizde 625 ton bal üretimimiz bulunmaktadır. Nüfusun yüzde 60'ı kırsal kesimde yaşamaktadır. Nüfusun yüzde 83'ü tarım sektöründe istihdam edilmektedir. Kırsal kesimde yaşayan nüfusumuzda kadınlarımız ev işleri, eş ve annelik görevlerine ek olarak tarımsal üretimin her aşamasında da sorumluluk üstlenmektedir. Tarım sektöründe, istihdamın yarısına yakınını oluşturan kadınlarımız, sorumluluklarının yanında yaşamın birçok zorluklarıyla da karşı karşıya kalmaktadır. Kırsalda yaşayan ve tarım sektörünün her alanında rol alan kadınlarımızın sorunlarının tespiti ve çözümü çok önemlidir."

İl genelinde kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarının devam ettiğini belirten Ergün Çolakoğlu, planlanan köylerde ve ilçelerde kadın çiftçilere yönelik toplantılarda, arı yetiştiriciliği konusunda uzman personel tarafından 10 günlük uygulamalı eğitim yapılarak teknik bilgiler verileceğini söyledi.

Törene Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, Korkut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alpaslan Kenger, kurum amirleri, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Nimetullah Büte ve kadın kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta Kadın Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement