Muş'ta Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Kar Yağışı

Muş\'ta Kar Yağışı

Muş’ta gece etkili olan kar yağışı şehir merkezinde adeta hayatı felç ederken, 365 köy yolunu ise ulaşıma kapattı.

31.12.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta gece etkili olan kar yağışı şehir merkezinde adeta hayatı felç ederken, 365 köy yolunu ise ulaşıma kapattı.

Gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Yüksek kesimlerde kar yağışının daha fazla olduğu öğrenilirken, şehir merkezinde ise kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreyi buldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, ekiplerin aralıksız çalışmalara başladığını belirterek, şu ana kadar 365 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Kapalı köy yolları için ekiplerin harekete geçtiğini ifade eden Yentür, "Yüksek kesimlerde 80, ovada ise 50 santimetre kar düşmüştür. Şu anda kapalı olan köy yolumuz 365'tir. 40 iş makinesi ve 100 personel ile karla mücadelemiz devam etmektedir. Ancak yağışın devam etmesi halinde yüksek kesimlerde sıkıntı yaşanabilir. Ekiplerimiz ve araçlarımızla hazır bekliyoruz. Özellikle yüksek kesimlerde tipi ve fırtınadan dolayı kar kalınlığının yaklaşık bir metreyi geçtiği köylerimizde bulunmaktadır. Ekiplerimiz düzenli bir çalışma tertibi alarak çalışıyor. Bu konuda köy muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan sabır etmelerini istiyoruz. Çok şükür tüm ekip ve donanımlara sahibiz. Ancak ekiplerimiz her yere aynı anda ulaşamıyor. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını diliyoruz" dedi.

Karayolları 113'üncü Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise, Muş- Kulp yolunun kapalı olduğunu belirterek; Muş- Bitlis, Muş- Bingöl ve Muş- Erzurum bağlantı yollarında şu anda hummalı bir şekilde çalışmalar yapılmakta olduğunu vurguladı.

Şehir merkezinde devam eden kar yağışından dolayı kaldırım ve yolların yürünemeyecek derecede kötü olduğunu ifade eden Abdullah Bingöl, belediyeye tepki gösterdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement