Muş'ta "Kep-ıı Projesi" Semineri - Son Dakika
Yerel

Muş'ta "Kep-ıı Projesi" Semineri

Muş\'ta "Kep-ıı Projesi" Semineri

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ’Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (KEP-II) Projesi’ kapsamında öğrenci velilerine seminer verildi.

23.05.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (KEP-II) Projesi' kapsamında öğrenci velilerine seminer verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (KEP-II) Projesi' kapsamında kız çocuklarını yeniden eğitime kazandırmak ve devam oranlarını arttırmak amacıyla velilerle bir araya gelmeye devam ediyor. İldeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, KEP-II projesi kapsamında öğrencilerin eğitime kazandırılması için velilerine yönelik toplantı düzenlediklerini söyledi. Kız çocuklarının devamlılığını sağlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Arslan, "Öncelikle kız çocuklarımız olmak üzere okula devamlılığını arttırmak, sürekli devamsızlık yapanları okullara kazandırmak, kesintili devamsızlık yapanların da sürekliliğini sağlamak amacıyla hazırlanan bu projede velilerimiz, öğretmenlerimiz, ev ziyaret ekiplerimizle birlikte bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Bunlarla ilgili toplantılar yaparak, farkındalığı arttırmak istiyoruz. Velilerimizi çocuklarını okula göndermesi öneminin farkına varmalıdır ve dolayısıyla farkına varıp çocuklarını okula kazandırmalıdırlar. Aynı zamanda kendi çevrelerine bu farkındalığı anlatmak amaçlı toplantılar yapmaktayız. Velilerimizdeki duyarlılığı arttırmak bizler için çok önemlidir, çünkü okul öğrencinin başarısı veya okulun devamlı sağlanması okul, çevre ve veli üçgeninde şekillendiği için velilerimiz çok önemlidir ve de önemseyeceğiz. Bugün de velilerimize bilinç kazandırma, farkındalığı arttırma amaçlı toplantı yapmaktayız" dedi.

"SON İKİ YILDA OKULLAŞMA ORANIMIZ ÖNEMLİ ORANDA ARTTI"

Yapılan toplantıların okullaşma oranına önemli oranda fayda sağladığını ifade eden Arslan, "Toplantıların faydasını görmekteyiz. Özellikle son iki yılda okullaşma oranımız önemli oranda arttı. Okullaşma oranının artması devam sağlamamızdan dolayı kaynaklanmaktadır. İçinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılında 474 kız çocuğunu okula kazandırdık. Bunun yanında 85 civarında erkek çocuk okula kazandırıldı. Kesintisiz devamsızlık yapan çocuklarımızın da okula sürekliliği kazandırıldı, faydasını görüyoruz. Yapılan her işin mutlaka bir faydası vardır. Velilerimizde de bu farkındalığı oluşturup bilinç kazandırdığımız zaman okullarımızda okullaşma oranına artmasına yansımaktadır" şeklinde konuştu.

Toplantı, sinevizyon gösteriminin ardından soru-cevap kısmıyla son buldu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta 'Kep-ıı Projesi' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement