Muş'ta Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi

Muş\'ta Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi

Muş faaliyet gösteren Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği, ‘Kütüphanesiz okul kalmasın’ sloganıyla kitap toplama kampanyası başlattı.

20.11.2015 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş faaliyet gösteren Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği, 'Kütüphanesiz okul kalmasın' sloganıyla kitap toplama kampanyası başlattı.

Muş'ta sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptığı faaliyetlerle adından söz ettiren Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği, 'Kütüphanesiz okul kalmasın, armağanınız kitap olsun' kampanyası başlattı. Korkut, Hasköy, Bulanık, Varto ve Malazgirt ilçelerini kapsayan ve hedefinin 49 bin kitap olan kampanya ile kütüphanesiz okul bırakmak istemediklerini belirten Toplum Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Akış, özellikle daha önce okunan kitaplara dahi ihtiyaç duyduklarını söyledi. 'Bir şehir beş ilçe ve onlarca köy' sloganı ile Muş'un en ücra köyüne ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Akış, "İlimizin nüfus dağılım oranına bakıldığında yüzde 60'ı kırsal kesimlerde yaşıyor. Bu da okulların kırsal bölgelerde çok olduğunu gösteriyor. Daha önce de İl Milli Eğitim Müdürümüz Cevdet Arslan ile birlikte görüşmelerde bulunduk ve çalışmalarımızı anlattık. Bu vesileyle özellikle okullarımızın kitap ve kütüphane eksikliklerini tespit ettik. Bu amaçla bizde ilk olarak 'sizin eski kitaplarınız başkalarının yeni kitapları olabilir' ve 'kütüphanesiz okul kalmasın, armağanınız kitap olsun' sloganlarıyla kampanyalar başlattık. Bu vesileyle toplayacağımız kitapları ve çeşitli kırtasiye malzemelerini köy okullarına ulaştıracağız. Bu vesileyle hem okullarımızın kütüphane ihtiyacını gidereceğiz hem de öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırma girişimlerinde bulunacağız" dedi.

"SEMBOLİK DEĞİL, GERÇEKÇİ OLMAK İSTİYORUZ"

Sembolik kütüphane ve kitap dağıtım kampanyası yapmak istemediklerini kaydeden Akış, "Asıl amacımız topyekun bir mücadele başlatmak. Bu bağlamda Muş Valiliğimiz, Muş Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve çeşitli işletmelerimizle büyük bir kampanya ile okullarımızın hemen hemen tüm eksikliklerini giderebiliriz. Biz Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği olarak yüzlerce gönüllü üye ile mücadelemizi başlattık. Bu amaçla köy okullarımıza ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kampanyanın sosyal medyaya yansıtılmasıyla birlikte ilk iki günde bin 200 adet kitap topladıklarını kaydeden Akış, "Hedefimiz olan 49 bin adet kitap kampanyası ile ilgili hazırladığımız afişleri sosyal medyada ve gerekli kurum ile kuruluşlara dağıttık. İlk iki günde bin 200 adet kitap topladık. Bu da bir köy okulumuzun kütüphanesi demektir. Şimdiden kampanyamıza katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten buna ihtiyacımız var. Tüm okullarımızın hem kütüphaneye hem de kitaplara ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Toplanan kitapların planlı bir şekilde okullara dağıtımını yapacaklarını vurgulayan Akış, "Bize gelen kitapları daha önce belirlediğimiz okullara sırasıyla dağıtımını yapacağız. Bunu da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarecileri ile koordineli bir şekilde yapacağız. Şimdiden kampanyamıza büyük bir destek bekliyoruz. Kitap gönderecek olan herkese seslenmek istiyoruz; sizin kitaplarınızı kesinlikle öğrencilerimize buluşturacağız. Bir kitap bile bizim için çok önemli" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement