Muş'ta Otobüs Hattı İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Otobüs Hattı İhalesi Yapıldı

Muş\'ta Otobüs Hattı İhalesi Yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinin servis sorununu çözmek için düzenlenen ihaleye 6 firma katıldı.

27.10.2013 19:52  Güncelleme: 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık bir yıldır devam eden sorunun giderilmesi için Belediye yeniden ihale çıktı. Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinin servis sorununu çözmek için yapılan ihaleye 6 firma katıldı. 254 bin TL'den başlayan ihale 255 bin 100 TL'ye kadar çıktı.

Belediye Meclis Salonunda yapılan ihaleye Belediye Meclis Üyeleri'nden Sadullah Özbek, Ebedin Koyuncu ve Muhterem Bozkurt ile ihale komisyon üyeleri katıldı. Daha önce yapılan ihalelere göre otobüs hatları 254 bin TL'den ihaleye çıkması gerekiyordu.

Buna göre ihaleye katılan Mustafa Demir 254 bin 900 TL, Hamdusena Karakaya 254 bin 900 TL, Bedrettin Yıldız 254 bin 950 TL, Fehim Karakaya 254 bin 975 TL, Mehmet Ali Karakaya 254 bin 990 TL ve Üç Yıldızlar Yapı Market 255 bin TL fiyat verdi.

Daha sonra ikinci teklifler için ihaleye katılanlara teklif mektupları dağıtıldı. Kısa bir aradan sonra katılımcılar ikinci tekliflerini ihale komisyonuna sundular. Katılımcıların vermiş olduğu teklif mektuplarını sırayla açan Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Seviş, Mustafa Demir'in 255 bin 100 TL, Hamdusena Karakaya'nın 255 bin 50 TL, Bedrettin Yıldız'ın 255 bin 100 TL, Fehim Karakaya'nın 255 bin 50 TL, Mehmet Ali Karakaya'nın 255 bin 60 TL ve Üç Yıldızlar Yapı Market 255 bin 80TL fiyat verdiğini açıkladı.

İhale komisyonunun dosyalar üzerinde yapacağı incelemelerden sonra ihaleye katılan firma yetkilileri ile sözleşme imzalayacağı bildirildi. Belediye Başkanlığı tarafından ilk defa yapılan ihale 110 bin TL'den başlamış ve arttırmalar sonucu bu rakama ulaştığı kaydedildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ihaleyi Belediye Başkanı Necmettin Dede de takip etti. Belediye binasının dışında ve içinde polislerin önlem aldığı gözlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi'nde öğrencilerin servis sorununu gidermek için yeniden ihaleye çıktıklarını belirten Dede, Valilikten 40 otobüs ihale etmek içinde ayrıca yetki aldıklarını söyledi. Mevcut sorunun düzensizlikten de kaynaklandığını belirten Dede, hangi saatlerde yoğunluğun olduğunu, öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinin nasıl olduğu yönünde fizibilite çalışmasının yapıldığını söyledi.

Öğrencilerin servis sorununu gidermek için çeşitli toplantılar düzenlendiğini kaydeden Dede, bu ihaleden sonra sorunun büyük ölçüde giderileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muş'ta Otobüs Hattı İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement