Muş'ta Seçim İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Seçim İptal Edildi

Muş\'ta Seçim İptal Edildi

Muş’ta, AK Parti’nin 2 oy farkla kazandığı merkeze bağlı Serinova beldesinde yapılan belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinin iptal edildiği ve yeni seçimin 1 Haziran 2014 günü yapılacağı belirtildi.

04.04.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, AK Parti'nin 2 oy farkla kazandığı merkeze bağlı Serinova beldesinde yapılan belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinin iptal edildiği ve yeni seçimin 1 Haziran 2014 günü yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Serinova beldesindeki seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) itiraz ettiğini belirtti. Yapılan itirazı değerlendirdiklerini ifade eden Bayar, "Yaptığımız değerlendirmede, sandık kurulu başkanının ihmali sonucunda mühürlenmeyen ve bu nedenle geçersiz sayılan 133 oy pusulası ve belediye başkanlığı seçimlerinde oy kullanma hakkı olmadığı halde oy kullanan 2 sandık kurulu görevlisi olması hususlarının en çok oy alan iki aday arasında oy farkı gözetildiğinde, seçim sonucunu etkileyecek mahiyette olduğu anlaşıldığından, Serinova Belde Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinin iptal edilmesine karar verilmiştir" dedi.

CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur ise, Serinova beldesindeki seçim sonuçlarının iptal edildiğini söyledi. Beldede görevli bir sandık başkanının zarfları mühürlemediğini ifade eden İsmail Adanur, bu oyların geçersiz sayıldığını söyledi. Geçersiz sayılan oyların büyük bölümünün CHP'ye ait olduğunu ifade eden Adanur; "Biz de bundan dolayı itiraz ettik. İl Seçim Kurulu itirazımızı değerlendirdi ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi ve seçimler 1 Haziran 2014 günü yeniden yapılacak" diye konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan da, İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararın bugün ellerine ulaştığını ifade ederek; "CHP, daha önce İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etmiş ve CHP'nin itirazı üzerine tekrar sayım yapmıştı. O sayımda AK Parti'nin seçimi kazandığına karar verildi. CHP bu kez İl Seçim Kurulu'na itiraz etmiş. İl Seçim Kurulu da seçimleri iptali yönünde karar aldı. Biz de Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz ettik. Oradan gelecek kararı bekliyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Seçim İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement