Muş'ta Soğuğa Karşı Naylonlu Koruma - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Soğuğa Karşı Naylonlu Koruma

Muş'taki bazı vatandaşlar, kentte ağır geçen kış mevsiminde soğuktan korumak için ev, ahır ve garajlarını naylon ve brandayla kaplıyor.

31.10.2016 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'taki bazı vatandaşlar, kentte ağır geçen kış mevsiminde soğuktan korumak için ev, ahır ve garajlarını naylon ve brandayla kaplıyor.

Kışın hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü Muş'ta, köylerdeki vatandaşlar soğuktan korunmak için ev ve ahırlarının dört bir tarafını naylon ve brandayla kaplamaya başladı.

Merkeze bağlı Mercimekkale köyünde yaşayan Mehmet Yıldız, kışın soğuktan korunmak amacıyla çeşitli tedbirler aldıklarını söyledi.

Ev ve ahırları naylon ve brandayla kaplayarak ısı kaybını önlediklerini belirten Yıldız, "Bölgemizde kış aylarında hava sıcaklığı sıfırın altında 35 ile 40 dereceye kadar düşüyor. Havaların soğumasıyla beraber başta evlerimiz olmak üzere hayvanlarımızı dondurucu soğuklardan korunmak için ahır ve kümesleri tamamen naylon ve brandayla kapatıyoruz. Havaların ısınmasıyla da tekrar naylonları söküyoruz." dedi.

Kıyıbaşı köyünde yaşayan Mehmet Aydoğdu da her yıl olduğu gibi bu yıl da evlerini, hayvanların kaldığı ahır ve kümesleri soğuktan korunmak için pencere ve kapıları brandayla kapladıklarını belirterek, bu sayede yakıt tasarrufu sağladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta Soğuğa Karşı Naylonlu Koruma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement