Muş'ta TEOG Tercih Danışma Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta TEOG Tercih Danışma Merkezi Açıldı

Muş\'ta TEOG Tercih Danışma Merkezi Açıldı

Muş'ta Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sonuçlarının açıklanmasının ardından merkez ve ilçelerde öğrenciler için TEOG Tercih Danışma Merkezleri açıldı.

06.07.2015 15:41  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından merkez ve ilçelerde öğrenciler için TEOG Tercih Danışma Merkezleri açıldı.

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığın talimatları doğrultusunda şehir merkezinde 4 ve Hasköy, Korkut, Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde de birer olmak üzere toplam 9 tercih danışma merkezi açtı. Muş Merkez Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde PDR birimince açılan 2 TEOG Tercih Danışma Merkezlerini inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, tercih için öğrenci ve velilerinin kesinlikle bilgi alması gerektiğini söyledi. TEOG sınavlarında Muş'tan 2 öğrencinin tam puan alarak Türkiye birincisi olmasının onur verici olduğunu belirten Arslan, bunun için tercihlerin doğru yapılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Merkezde 4 tercih noktasının olduğunu ifade eden Arslan, "TEOG sınavlarında önemli bir sıçrama yaptık. Ortalama olarak 6-7 puanlık genel ortalama da bir artış var. Tabi bunun yanında ikinci TEOG'da ful yapan öğrencimiz vardı, Türkiye birinciliğinde ismi geçti. TEOG 1 ve 2'de ful yapan bir kızımız birinci oldu. Tabi gurur duyduk ve mutlu olduk. Biz tabi bu puanlarla öğrencilerimizin doğru tercih yapmaları, bilinçli tercih yapmaları ve iyi okullara yerleşmeleri için Bakanlığımızın talimatıyla il merkezimizde 4 okulumuzda ve tüm ilçe merkezlerinde danışma merkezleri açtık. Öğrencilerimiz gelecek buraya velilerimizle beraber okullarla ilgili bilgi alacaklar, okulların durumları, yüzdelik dilimleri, pansiyonlarının olup olmadığını bu konularda rehberlik servilerimiz öğrencilerimizi bilgilendirecek ve inşallah sağlıklı iyi tercih yapmalarını sağlayacaklardır. Tabi velilerimizin ve öğrencilerimizin bu tercih danışma merkezlerimize mutlaka gelmeleri lazım. Fikir edinmeleri lazım doğru tercih yapmaları için. Velilerimizi ve öğrencilerimiz bekliyoruz" dedi.

Öğrenci ve velilerine uyarıda bulunan Arslan, "Muş merkezde Rehberlik Araştırma Merkezimizde, Türk Telekom Ortaokulumuzda, İlyas Sami ve 100. Yıl Ortaokullarımızda danışma merkezleri açtık. Aynı şekilde her ilçede de bir danışma merkezimiz mevcuttur. Gelip burada tercihlerini yapabilirler. Hasköy'de Alparslan Ortaokulu, Korkut'ta Mehmet Akif Ortaokulu, Malazgirt'te Alparslan Ortaokulu'nda, Varto Atatürk Ortaokulu ve Bulanık Gazi Ortaokulun da tercih danışma merkezlerimiz bulunmaktadır. Ayrıca velilerimiz ve öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın web sayfasında tercih robotu açıldı ve yine orada bilgilenebilirler. Mutlaka bilinçli tercih yapmak gerekir, ileride yanlış tercih olmaması için. Mevcut puanların en iyi şekilde değerlendirilmesi için velilerimizi ve öğrencilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

Bugün itibarı ile 10 öğrenciye danışma hizmeti verdiklerini vurgulayan Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sadullah Sayılgan ise, "Bugün itibarıyla merkezimize sabah erken saatlerinde 10 veli başvuruda bulunmuştur. Merkezimizde tercih danışmanlığı PDR birimimiz tarafından yürütülmektedir. İlde 9 yerde tercih danışmanlık komisyonu açmamıza rağmen kendi birimimiz içersinde Rehberlik Araştırma Merkezi olarak da iki birim olarak bu hizmeti sunmaktayız. TEOG sınavına giren öğrencilerimiz ve velileriyle buraya bekliyoruz" dedi.

TEOG Tercih Danışma Merkezine gelen öğrencilerden Beyzanur Güler, "Burada ki öğretmenlerimizin de yardımıyla istediğim liseye gitmek istiyorum" dedi.

Öğrenci velileri ise, "Anadolu liselerini tercih edeceğiz, doğru tercih yapmak için Rehberlik Araştırma Merkezi'ne geldik" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta TEOG Tercih Danışma Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement