Muş'ta Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Turizm Haftası Kutlandı

Muş\'ta Turizm Haftası Kutlandı

Muş Kültür Merkezinde, Turizm Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

17.04.2014 15:33  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Kültür Merkezi'nde, 'Turizm Haftası' düzenlenen törenle kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen programda, turizm, turizmin bölgesel ve ulusal ekonomiye katkısı ile Muş'un turizm potansiyeli konuları içeren slayt gösterisi sunuldu. Açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, turizm sektörünün, dinamik yapısıyla, ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında, itici bir güç olduğunu söyledi. Çetin, "Hızla değişen dünyanın hızlı gelişen sektörlerinden turizm, artık sosyal ve kültürel etkilerinin yanı sıra ülkelerin ekonomik sorunlarına çözüm sağlayan, kalkınmanın en önemli unsurlarından biridir. Turizmin, sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi bakımından ülke ortalamasının altında olan ilimiz için önemli bir sektör olabileceği düşünülmektedir. Turizm alanına yapılacak küçük yatırımlar ile büyük sorunların çözüm bulması mümkündür. Ülkemizin birçok ili turizm yatırımları ile ekonomik sorunlarının önemli bir kısmını çözmekte iken, ilimiz bu imkandan mahrum bırakılmamalıdır. Son yıllarda restorasyon, tanıtım, yerel ve ulusal etkinlere katılım konusunda belirgin bir çaba gösterilmesine rağmen bunun yeterli olmadığı anlaşılmaktadır" dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, kız turizmine dikkat çekti. Kış turizminin fırsat olduğunu dile getiren Büyükersoy, bunun yanı sıra tabiat güzelliklerine de vurgu yaptı. Muş'ta Hamurpet Göllerinin bulunduğunu hatırlatan Vali Büyükersoy, "Hamurpet Göllerinin, Abant Gölü'nden fazla bir farkı yok. Ancak şu ana kadar turizme kazandırdığı söylenemez. İnşallah onun da turizme kazandırılacağına inanıyoruz. Bu konuda gayret göstereceğiz. Ancak burada özellikle ifade etmek istediğim bir konu var ki o sadece Muş'u ilgilendirmiyor, bütün Türkiye'yi ilgilendiriyor. O da Malazgirt. Malazgirt en az Çanakkale kadar kıymetli, değerli bir yer. Eğer Malazgirt olmasaydı, bugün Çanakkale Zaferi'nin kutlamalarını yapamazdık. Ama hepimiz biliyoruz ki Malazgirt yeterince anlaşılamamış, tanımlanmamış bir özelliğimiz, bir tarihimiz, bir mekanımız. Çok önemli bir turistik alanımız, ancak şu ana kadar Malazgirt'in bir Çanakkale kadar turist çektiği mekan olduğunu söylemek mümkün değil. Biz inşallah bu sene Milli Eğitim Bakanlığı'na bir öneri götüreceğiz. Nasıl ki Türkiye'nin her yerinden, her ilinden Çanakkale'ye öğrenciler sefer düzenlenerek götürülmekte ve o mekanlar tanıtılmakta ise Malazgirt'in de ayni şekilde tanıtılmasını talep edacağız. Çünkü Malazgirt, Kürt'ün, Türk'ün bütün İslam unsurlarının Anadolu topraklarına geldiği yer. Bu ülkenin, bu coğrafyanın tapusunun alındığı yer. Bu mekan bütün gençler tarafından bilinmesi, tanıtılması, bu ülkenin birlik, beraberlik ve mutluluğu için çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ev hanımlarının yaptığı yöresel yemek yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verildiği programda mahalli sanatçılar tarafından Kürtçe-Türkçe sunulan müzik eğlence ve açılan fotoğraf sergisinin ardından sona eren programa Vali Vedat Büyükersoy ve eşi Zahra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Mirze, Emniyet Müdürü Faik Aksu, kurum amirleri ve davetliler katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement