Muş'taki Hem Kurslarına 9 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Yerel

Muş'taki Hem Kurslarına 9 Bin Kişi Katıldı

Muş Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Vedat Beyazduman, 2014-2015 eğitim öğretim yılında açtıkları 442 kursta, 9 bin kişinin eğitim aldığını söyledi.

27.02.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Vedat Beyazduman, 2014-2015 eğitim öğretim yılında açtıkları 442 kursta, 9 bin kişinin eğitim aldığını söyledi.

Beyazduman, gazetecilere yaptığı açıklamada, HEM'in kentin adete bacasız fabrikası olduğunu belirterek, 175 personelle hizmet verdikleri kurumda sene başında açılması planlanan 770 kurstan 442'sinin hayata geçtiğini anımsattı.

Merkezde bilgisayar ve kalorifer ateşçiliği kurslarının en fazla talep edilen kurslar olduğunu aktaran Beyazduman, kurum binasındaki derslikler dışında, Aile Destek Merkezi, Gençlik Merkezi, SODES kursları, Cezaevi Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu ile Milli Eğitime bağlı okullarla işbirliği içinde de kurslar düzenlediklerini ifade etti.

Muş E Tipi Cezaevi'nde mahkumlara yönelik 11 kurs açtıklarını dile getiren Beyazduman, giyim, girişimcilik, muhasebe destekli bilgisayar, kuaförlük, inşaat işleri, aile eğitimi, okuma yazma ve bilgisayar kursları açtıklarını söyledi.

Beyazduman, HEM personelinin mesai gözetmeksizin üzerine düşenin en iyisini yaptığını belirterek, "Kurslarımıza katılanların yüzde 80'i kadınlardan oluşmakta. Bu nedenle ücretli kurs öğreticilerimiz de kadına. Kurumumuz okuma yazma, sosyal, kültürel ve meslek kursları olmak üzere üç başlıktan oluşmakta. Okuma-yazma, bilgisayar ve kalorifer ateşçiliği neredeyse hiç bitmeyen kurslar arasında yer alıyor. Bunun için bu kurslarımıza her zaman öğrenci kaydı yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'taki Hem Kurslarına 9 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement