Muş'taki Onkoloji Günleri Dansla Başladı - Son Dakika
Güncel

Muş'taki Onkoloji Günleri Dansla Başladı

Muş\'taki Onkoloji Günleri Dansla Başladı

Muş Genç Birikim, Onko-Sev Dernekleri öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, belediye önünde müzik eşliğinde yapılan danslarla başladı.

20.09.2014 16:34  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Genç Birikim, Onko-Sev Dernekleri öncülüğünde gerçekleştirilenve Türkiye'nin 81 ilinden, Avrupa'nın 27 ülkesinden katılımcıların hazır bulunduğu etkinlik, Belediye önünde müzik eşliğinde yapılan danslarla başladı. Daha sonra halay çeken katılımcılar, Belediye önünden Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Öğretmenevinde 2 gün boyunca sürecek olan etkinliklerde, kanserle ilgili çeşitli toplantılar ve konferanslar verilecek. Etkinlikle ilgili olarak açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Sağlık Bakanlığı olarak halkla el ele vererek başarılı olmayı, önümüzdeki yıllarda kanseri kontrol altına almayı hedeflediklerini bildirdi. Doç. Dr. Gültekin, Amacımız buradan doğan bir farkındalık hareketi doğurmak, kansere karşı el ele verebilmek. Tütün, alkol, obezite ve kanserle mücadelede el ele vermek, başarılı olabilmektir. Özellikle tütün kontrol programında göstermiş olduğumuz başarıları, önümüzdeki birkaç yıl içinde kanser istatistiklerinde de görebilmeyi düşünüyoruz. Erkeklerde bir numarada görülen akciğer kanser istatistiklerinde artış hızımızın ilk defa beklediğimizden daha az olduğunu ve durakladığını gördük. Önümüzdeki yıllarda tütün kontrol programımızı daha da genişleterek yürüteceğiz diye konuştu.

Muş'ta Türkiye'nin 81 ilinden ve Avrupa'nın 27 ülkesinden gelen kanserli hasta temsilcileri ile el ele vererek sorunu masaya yatıracaklarını anlatan Doç. Dr. Gültekin, şöyle devam ettiÖzellikle kanser taramalarında da son 2 yıl içinde ciddi artışlar gördük. Bu rakamların artışında da aile hekimlerimizin, toplum sağlığı merkezlerimizin ve KETEM'in rolü çok büyük. Türkiye'de yaklaşık olarak yıllık 165 vatandaşımıza kanser teşhisi konulmakta. Bunun başında akciğer kanseri ne yazık ki en ön planda, bunu takip eden kanserlerde obezite yine bizim için önemli bir risk faktörü.Sağlık Bakanlığı Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat da Türkiye'nin tütünle mücadelede dünya lideri olduğunu bildirdi. 2008 - 2012 yılları arasında yaklaşık 2.5 milyon kişinin sigarayı bıraktığığnı anımsatan Dr. Polat, Muş'taki bu havayı gördükten sonra, Türkiye'nin bu başarıyı kesinlikle hak ettiğini düşünüyoruz dedi. Türk Tıbbi Onkoloji Dairesi Başkanı Pınar Sayın ise, Sivil toplum örgütlerini ve özellikle hasta derneklerini desteklemek için Muş'tayız. Farkındalığın artmasıyla, kanserdeki mücadelemizi hep birlikte verdiğimiz zaman çok büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş'taki Onkoloji Günleri Dansla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement