Muş'taki Selçuklu Mezarlığı Koruma Altına Alınıyor - Son Dakika
Yerel

Muş'taki Selçuklu Mezarlığı Koruma Altına Alınıyor

Muş\'taki Selçuklu Mezarlığı Koruma Altına Alınıyor

Muş İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Korkut ilçesine bağlı Sazlıkbaşı köyündeki tarihi mezarlığın korunması için resen işlemlere başlandığını açıkladı.

13.07.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Korkut ilçesine bağlı Sazlıkbaşı köyündeki tarihi mezarlığın korunması için resen işlemlere başlandığını açıkladı.

Korkut ilçesine bağlı Sazlıkbaşı köyündeki mezarlık ile ilgili yerel ve yaygın medya da yer alan "Tarihi Selçuklu Mezarlığının kaderine terk edildiği ve acil yardım talebinde bulunduğu" haberlere yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Köy mezarlığının bakım ve onarımı hususunda köy muhtarlığının bir talebi olmadığının altını çizen İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, "Muş'un Korkut ilçesi Sazlıkbaşı köyü 337 parselde bulunan mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait mezarlıkta 30.05.2014 tarihinde Van KVK Bölge Kurulu ve Ahlat Müze Müdürlüğü uzmanlarınca yerinde yapılan inceleme neticesinde hazırlanan rapora göre; mezarlıkta yaklaşık 50 eski mezar bulunmakta olup envanter olabilecek 6 mezar taşı tespit edildiği ve mezar taşının hicri 1223 (Miladi 1808) olarak okunduğu belirtilmektedir" dedi.

Muş'ta tarihi mezarlık envanter çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Çetin, "Yerel ve ulusal basında yer alan haberlerde tarihi Selçuklu Mezarlığı'nın kaderine terk edildiği ve acil yardım talebinde bulunduğu ifade edilmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 2014 yılında başlatılan ve halen devam etmekte olan tarihi mezarlık tespiti çalışması neticesinde ilimizde bulunan tüm mezarlıklar taranarak, envanter olabileceklerin tespiti yapılarak tescil işlemleri başlatılmıştır. Tespiti yapılan ve korunması gereken kültür varlıklarının bakım ve onarımı ile alakalı kurumumuza yapılan talepler değerlendirilerek, taşınmazın mülkiyeti ve tescil durumuna göre ilgili kanun ve yönetmenlikler hükümlerince işlem yapılmaktadır. Sazlıkbaşı köyü mezarlığının bakım ve onarımı hususunda köy muhtarlığının bir talebi olmamıştır. Konu basına intikal ettiğinden mezarlığın korunması için resen işlemlere başlanmıştır" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'taki Selçuklu Mezarlığı Koruma Altına Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement