Muş'taki Stk'lar Kobani İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Muş'taki Stk'lar Kobani İçin Yürüdü

Muş\'taki Stk\'lar Kobani İçin Yürüdü

Muş Sivil Toplum Platformu üyeleri, IŞİD’in Kobani’ye girmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

15.10.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Sivil Toplum Platformu üyeleri, IŞİD'in Kobani'ye girmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde başlayan yürüyüş, Belediye Meydanı'nda sona erdi. Burada bir açıklama yapan Muş Baro Başkanı Feridun Taş, ülkemizde ve sınırlarımızda yaşanan bazı gelişmelere Muş Sivil Toplum Platformu olarak kayıtsız kalamayacaklarını söyledi. IŞİD'in Orta Doğu'daki katliamına da değinen Feridun Taş, "IŞİD, başta Irak, Suriye ve şu anda Rojava'da olmak üzere girdiği topraklara ölüm saçmaya devam ediyor. Bu çete Kürt, Türkmen, Arap, Ezidi, Süryani, Alevi, Şii, Sünni binlerce insana imhayı dayatıyor, onları göç ettiriyor, en temel hak olan yaşam hakkını ellerinden alıyor. Kendinden farklı düşünen, farklı inanan herkesi acımasızca katleden IŞİD, insanlığın bin yıllar içinde ancak elde edebildiği ortak değerleri yerle bir etmekte ve maalesef bütün dünya da sadece seyirci kalmaktadır" dedi.

Kobani'nin 31 gündür büyük bir ateş çemberi arasında ölüm kalım mücadelesi verdiğini ifade eden Taş, "31 gündür neredeyse canlı olarak izlediğimiz, tanığı olduğumuz haliyle Kobani, büyük bir ateş çemberinde ölüm kalım mücadelesi vermektedir. IŞİD çeteleri günlerdir ağır silahlarla ve büyük bir hınçla saldırdığı Kobani'de yeni bir trajedi yaratmaya hazırlanmaktadır."

Yapılan basın açıklamasının ardından, platform üyeleri ve açıklamaya katılanlar 5 dakikalık oturma eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'taki Stk'lar Kobani İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement