Muş'taki Yol Kapatma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Muş'taki Yol Kapatma Eylemi

Muş\'taki Yol Kapatma Eylemi

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Varto'da bir gazete bürosunun kundaklanması ve bazı gazetecilerin cihazlarına el konulmasına tepki gösterdi.

25.08.2014 14:41  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Emrullah Özbey, önceki gün Varto'da bir gazete bürosunun kundaklanması ve bazı gazetecilerin cihazlarına el konulmasına tepki gösterdi.

Özbey, yaptığı yazılı açıklamada, şimdiye kadar güvenlik güçlerine ve farklı siyasi görüşlere tepki gösteren grupların, artık gazetecileri hedef almaya başladığını belirtti.

22 Ağustos 2014 günü Varto'da cereyan eden olayları görüntülemek üzere ilçeye giden Anadolu Ajansı (AA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin kamera, fotoğraf makinesi ve cep telefonlarına el konulduğunu anımsatan Özbey, ilçede yayın yapan Varto Haber gazetesinin bürosunun da kundaklandığını hatırlattı.

Özbey, şunları kaydetti:

" Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki heykelin indirilmesini protesto eden bazı göstericilerin, olayları görüntülemek isteyen gazetecilere saldırması, makine ve cep telefonlarına el koyması ve Varto'da yayın yapan mahalli gazetemizin matbaasını ateşe vermeleri kabul edilmeyecek bir durumdur. Göstericilerin içerisinde bu tür olayları provoke edenlerin bir an önce bulunup cezalandırılması gerekmektedir. Basın kuruluşlarının yayın politikasını beğenmemesinin karşılığı çalışanlarına saldırmak değildir. Biz bugün saldırıya uğrasak da yarın yine görevimizin başında olacağız. Bugün saldırdığınız gazeteciler, yarın başınız sıkıştığında ilk başvuracağınız mercilerden olacaktır. Ama emin olun ki her şeye rağmen size yardımcı olacaklardır. Biz, bu kentin huzuruna gölge düşürecek bu davranışların karşısında olduğumuzu bir kez daha belirterek, meslektaşlarımıza yönelen bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz."

Açıklamasında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yetkililerine de çağrıda bulunan Özbey, şöyle devam etti:

"Burada HDP ve DBP'li yetkililere de bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Varto ilçesindeki yol kapatma eylemlerinde ve son süreçte meslektaşlarımıza yönelik taciz, tehdit ve saldırılar artmaya başladı. Bunların partinizin politikası olmadığı ve olayları sizin de tasvip etmediğiniz konusunda kuşkumuz yok. Ancak, sizin etkinliklerinizde gerçekleşmesi nedeniyle bu davranışlar size mal oluyor. Hepimizin daha huzurlu etkinliklerde buluşması için gerekli hassasiyeti göstererek, uyarıları yapmanızı umut ediyor ve basın emekçilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'taki Yol Kapatma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement