Muş Tanıtım Günleri Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Muş Tanıtım Günleri Etkinliği

Muş Tanıtım Günleri Etkinliği

Muş Valiliği tarafından organize edilen ‘1’inci Muş Tanıtım Günleri’ etkinliği Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

19.06.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valiliği tarafından organize edilen '1'inci Muş Tanıtım Günleri' etkinliği Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1'inci Muş Tanıtım Günleri' etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda ilk olarak halk oyunları gösterisi yapıldı. Muş'un tanıtımına önem verdiklerini belirterek konuşmasına başlayan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "Memleketimizin en güzel ilerinden biri olan Muş'umuzu değerleri ile sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değişen ve gelişen dünyada değerlerimizi muhafaza etmek ve tanıtımının yaparak yaşadığımız dönemde layıkıyla tanınmasını sağlamayı hedeflediğimiz gibi birde bizden sonraki nesillere tanıtmak üzere imkanlarımız ölçüsünde tanımlanan sürede sizlerle birlikte güzel ve keyifli zaman geçirmeyi ve hayırla yad edilmeyi umuyoruz" dedi.

Muş tanıtım günlerini geleneksel hale getireceklerini belirten Başkan Asya, "Her bir ili cennetten bir köşe olan ülkemizin güzel şehri yolu yokuş olan Muş'u tanımanız için başkentimize değerlerimiz ve ürünlerimizle misafir olduk. Muşlu olmayan vatandaşlarımızın Muş'u tanımasını arzuladığımız gibi birde Muşlu olup Muş'la ilişkileri eskimiş Muşlu hemşehrilerimizin gönüllerine misafir olduk. İlkini gerçekleştirdiğiz Muş tanıtım günlerinin bundan sonra her yıl geleneksel olarak ülkemizin değişik illerinde yaşayan hemşehrilerimiz ve STK'larımızın katılım ve katkıları ile sürekli hale getireceğiz" diye konuştu.

"VARLIĞIMIZI VE FARKLILIĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ"

Oturarak beklenti içerisinde olmayacaklarını kaydeden Asya, "Bizler kendimizi tanıtır ve tanımlarken ortaya koyacağımız güzel etkinliklerle varlığımızı ve farklılığımızı göstereceğiz. Oturduğumuz yerden beklenti içinde olmayacağız. İl olarak kalkınmamız için gereken ve ihtiyacımız olan ne varsa bunların kazanılması ve sağlanması için meşru çerçevede ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte sağlayacağız. Muş Belediye Başkanı olarak yola çıktığım ilk gün belirttiğim gibi bugünde tekrar ediyorum. Muş'umuzun kalkınması ve ilerlemesi için herkes ve herkesimden mutlaka katkı ve destek bekliyoruz. Ortak akılla, istişare ile dayanışarak elbirliği ile Muş'u yöneteceğiz. Ben değil biz kavramını işler hale getireceğiz. Her biriniz biz kavramının bir parçasıyız. Dayanışma ve birliktelik sağlanırsa kalkınma, tanınma ve itibar sağlanır. Biz kavramını hayata geçirirken statik olmayacağız, dinamik ve çalışan olacağız. Dönem; proje ve açılım devridir. Bugün Türkiye'de bizimle aynı imkanlara sahip olup gelişme sağlamış olan belediyelerden illerden hiçbir farkımızın olmadığını ispat edip göstereceğiz. Her birimizin gitmesek de gelmesek de uzakta olan şehrimize dair hayalleri ve özlemleri bulunmaktadır. Elbirliği ile bu hayalleri hayata geçirecek ve özlemlerimizi yaşayarak ulaşılabilir hale getirteceğiz" ifadelerini kullandı.

"BU BİR BAŞLANGIÇ OLDU"

Muş kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için tanıtım günlerinin bir başlangıç olduğunu vurgulayan Başkan Asya, "Çalışmamızın ve başarılı olmamızın önündeki hiçbir engeli tanımayacağız. Şehrimizin tanıtılması sürecinde tarihi, sosyal ve kültürel özelliklerini sizlerle buluşturacağız. Kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak için tanıtım günleri bizler için bir başlangıç olacak. Bu etkinliklerimiz sadece Ankara ile sınırlı olmayacaktır. Öncelikle yerelde kültürel motiflerimizin yaşanır hale getirilmesi sağlanacak, sonrası diğer metropollerde etkinliklerimizle Türkiye'nin her tarafına tanıtımı sağlanacaktır. Özellikler büyükşehirlerdeki Muşlu STK'ların asli amaçlarına uygun olarak ortaya koyacakları aktivitelerle bizlere katkı sağlamalarını beklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Yerel idare olarak herkesin öneri ve fikirlerini dikkate alacağımızı beyan ediyorum. Daha güzel yarınlar için daha güzel Muş diyoruz" diye konuştu.

"BU TÜR ETKİNLİKLER İLLERİN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR"

Tanıtım günleri etkinliklerinin illerin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirten Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, "Muş ili tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaparak, kültür ve sanatın önemli merkezlerinden biri olmayı başarırken, Malazgirt Zaferi'yle önce Anadolu'ya, sonra da tüm dünyaya açılan yeni bir medeniyetin kapısı olmuştur. Bu açıdan tarih ve kültür değeri ile öne çıkan Muş ilimizi, tanıtım günleri organizasyonu ile Ankara'dan ve İstanbul'dan bütün Türkiye'ye tanıtmayı amaçlıyoruz. Muş ilimizi gelecekte hem bölgede hem de tüm ülkede söz sahibi olan bir il konumuna getirmek istiyoruz. Muş'un bugünden sonra sadece ismiyle değil, güzel şehrimizin ülkesine ve kendi bünyesine kattığı değerler ve eserlerle anılmasını, öne çıkmasını ve örnek alınmasını hedefliyoruz" dedi.

Muş için bir zemin hazırladıklarını vurgulayan Büyükersoy, "Muş, artık kendi vizyonunu, farklılıklar yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamak üzere bir gelecek duygusu eşliğinde yeniden şekillendirme yolunda ilerliyor. İlimiz, etkinlikler kapsamında, bugünün imkanını aşan, hayal edilen ihtimal, bugünü yarına bağlayan güçlü bir köprü, geçmişi haklı çıkarmak için değil, geleceğe bakmak için oluşturulan bir temeldir. Muş'un bu vizyonu olumlu davranış, büyüme ve dönüşüm konularında lider fikirlere bir zemindir" diye konuştu.

Muş'ta yapılan çalışmalarla ilgili de katılımcılara bilgi veren Büyükersoy, Karasu ıslah çalışması, milli eğitimde yapılan derslik sayısı, ekonomik yatırımlar, İl Özel İdaresi'nin çalışmaları gibi devlet eliyle yürütülen çalışmaların Muş'ta hızla yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini söyledi. Büyükersoy, "Yaklaşık 6 aydır altyapı çalışmalarının başlatıldığı ve her aşamanın bütün detayları ile gözden geçirildiği 1'inci Muş Tanıtım Günlerinde desteklerini esirgemeyen Sayın milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Üniversite Rektörümüz, kaymakamlarımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetimi, sivil toplum örgütleri, ticari kuruluşlar, Muş Esnafı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının desteğiyle Muş tarihine ve Muş ilimize yakışır bir şekilde bugün etkinliğimizi icra ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakır, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Muş eski Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş eski milletvekilleri, işadamları, kurum amirleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Tanıtım Günleri Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement