Muş Vakfı 11 Bin Aileye Yardım Kolisi Getirdi - Son Dakika
Yerel

Muş Vakfı 11 Bin Aileye Yardım Kolisi Getirdi

Muş Vakfı 11 Bin Aileye Yardım Kolisi Getirdi

Muş Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin ve yönetim kurulu üyeleri, Muş’un terörle değil, eğitimle anılması için harekete geçti.

21.06.2016 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin ve yönetim kurulu üyeleri, Muş'un terörle değil, eğitimle anılması için harekete geçti.

İstanbul'da aktif çalışmalarıyla tanınan Muş Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri teröre karşı harekete geçti. Muş'un terörle değil, eğitimle anılması için Muş Vakfı'nın tüm yönetim kuru üyeleri ile birlikte Muş'a geldiklerini belirten vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, yardıma muhtaç ailelere ise destek vermek için geldiklerini söyledi. Muş'un yıllarca terörsüz yaşadığını ifade eden Dr. Gültekin, "Bizim memleketimiz yıllarca terörsüz yaşadı. Hiçbir huzursuzluk olmadı ve katiyen de huzurumuzu bozacak terör istemiyoruz. Bu konuda halkın polis gücüne, asker gücüne yardımcı olmayacağına ve siper olacağına inanıyorum ve halkıma güveniyorum. Onun içinde tüm bürokratlarıma ve güvenlik güçlerime ve halkıma destek için Vakıf yönetimi ile birlikte memleketimizi ziyarete geldik" dedi.

"400 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ"

İstanbul'da 400'ün üzerinde öğrenciye burs verdiklerini ve eğitimin çok önemli olduğunu kaydeden Dr. Gültekin, "İkinci olarak vakıf genel kurul üyelerimin yönetimdeki arkadaşlarımın Ramazan hediyelerini topladım getirdim Muş'ta ihtiyacı olan dostlarımıza, akrabalarımıza ve yakınlarımıza dağıtacağız. İnşallah Allah kabul eder. Biz 400'ün üzerinde talebeye burs veriyoruz. ve bütün Muşlu talebelere İstanbul'da haftanın iki günü vakfımıza gelerek hem toplantılar yaparak hem de sorunlarıyla ilgileniyoruz. Benim şahsi kanaatim biz eğitimi üzgün tutarsak bütün talebelerimize sahip çıkarsak illegal örgütlerin eğer kucağına ve yanına düşmelerini engellersek çok büyük sevap işlemiş oluruz" dedi.

El ele vererek terörden kurtulup eğitime yönelmek istediklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Üyesi Muşlu iş adamı Zeki Yağmur ise, "Bugün ki gelişimizin amacımız Muş'ta, İstanbul'da veya İstanbul'un dışındaki Muşlu iş adamlarından işte zekatlarını getirip alıp burada Eğitim ve Kültür Vakfının organizasyonu ile ilgili burada bir program yaptık ve dağıtımını yapacağız. Özellikle Muş ile ilgili yani bu terör olaylarıyla anılmasını istemiyoruz ki bununla ilgili hem halkımızla hem milletimizle, devletimizle birlikte el birliğiyle bu olaylardan biran önce kurtulmamız lazım. Ancak bunu da eğitimle yenebiliriz, yani eğitimle yenebiliriz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Vakfı 11 Bin Aileye Yardım Kolisi Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement