Musatafa Şentop: Kanunları Keyfi Olarak Çiğniyor - Son Dakika
Güncel

Musatafa Şentop: Kanunları Keyfi Olarak Çiğniyor

HSYK 3'üncü Dairesinin, HSYK Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Bozdağ'ın görevlendirdiği müfettişlerin çalışmasını "yok hükmünde" saymasına ilişkin tepkiler sürüyor.

11.09.2014 16:10  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Haber yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "HSYK'nın bu yönde bir görüş beyan etmesi mümkün değil" dedi. Şentop, 3'üncü Daire'nin kanunları keyfi olarak çiğnediğini de vurguladı.

KANUNLARI KEYFİ OLARAK ÇİĞNİYOR

Yürürlükte olan bir kanuna aykırı bir tutum takınabilmesi dairenin yok hükmünde gibi görüş beyan etmesi mümkün değil. Bunu ancak siyasetçiler olarak biz yapabiliriz, akademisyenler yapabilir. Orada kanuna göre kurulmuş olan, kanuna göre yetki kullanan kamu görevi yapan bir kişinin veya kurulun ancak kanundaki yetkileri içerisinde kalması, o sınırlar içerisinde hareket etmesi gerekir.

HSYK Kanunu'nda yine üyelerle ilgili olarak hem disiplin soruşturması, hem ceza soruşturması bakımından bir takım prosedürler var. Bununla ilgili başkanın harekete geçmesi lazım, bu mekanizmaları çalıştırması lazım.

Anayasa Mahkemesi'nde de bence, başkanın kullanmış olduğu yetkileri, şahsi görüşüm olarak bunu ifade etmek istiyorum, başkanın kullandığı yetkilerini Genel Kurul'a devretmek lazım. Raportör alımları ve Genel Sekreter'in belirlenmesi de dahil olmak üzere. Yine başkanın temsili bir yetkisinin olması sağlanabilir .

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Musatafa Şentop: Kanunları Keyfi Olarak Çiğniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement