Musavi: "Üye Ülkeler Arasında Bilimsel İşbirliğini Geliştirmenin Planlarını Yapıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Musavi: "Üye Ülkeler Arasında Bilimsel İşbirliğini Geliştirmenin Planlarını Yapıyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ?Seyid Ali Muhammed Musavi - Musavi'nin açıklamaları - YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal konuşması D-8 Genel Sekreteri Musavi, Van'da- "Üye ülkeler arasında yüksek öğrenimden sorumlu D-8 bakanları toplantısı yapmayı amaçlıyoruz.

17.04.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ?Seyid Ali Muhammed Musavi - Musavi'nin açıklamaları - YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal konuşması D-8 Genel Sekreteri Musavi, Van'da- "Üye ülkeler arasında yüksek öğrenimden sorumlu D-8 bakanları toplantısı yapmayı amaçlıyoruz. D-8 ülkeleri arasında yüksek öğrenimdeki bilimsel iş birliğini nasıl geliştirebilirizin planlarını yürütüyoruz" Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ?Seyid Ali Muhammed Musavi, üye ülkeler arasında yüksek öğrenimden sorumlu D-8 bakanları toplantısı yapmayı amaçladıklarını belirterek, "D-8 ülkeleri arasında yüksek öğrenimdeki bilimsel iş birliğini nasıl geliştirebilirizin planlarını yürütüyoruz" dedi. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesindeki temaslarının ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret eden Musavi, D-8 ülkeleri arasındaki bilimsel iş birliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. Musavi, yerel yönetimleri ziyaret etmek ve bölgelerdeki talepleri dinlemek amacıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini anımsattı. Musavi, Van'ı ziyaret etmelerindeki iki amaçlarından birinin yerel yönetimlerle istişarelerde bulunmak olduğunu belirterek, bölgede hangi sıkıntıların yaşandığını, bununla ilgili çözüm yollarının neler olduğu konusunda bilgi alışverişi yaptıklarını kaydetti.Gittiği kentlerde üniversiteleri de ziyaret ettiklerini ve üye ülkeler arasındaki bilimsel işbirliğini geliştirmek istediklerini aktaran Musavi, şunları kaydetti: "Üye ülkeler arasında yüksek öğrenimden sorumlu D-8 bakanları toplantısı yapmayı amaçlıyoruz. D-8 ülkeleri arasında yüksek öğrenimdeki bilimsel iş birliğini nasıl geliştirebilirizin planlarını yürütüyoruz. Bu bağlamda üniversite yönetimlerimizle istişarelerde bulunmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin de katkılarınızı bekliyorum."Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise "D-8'in önemi Ortadoğu'da son dönemlerde gelişen olaylarla daha da arttı. D-8 kurulurken hedeflerinden biri de Ortadoğu'daki ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesiydi. Son olaylar önemini son derece arttırdı. YYÜ olarak bulunduğumuz stratejik konum itibarıyla bu tür girişimlerin öneminin farkındayız. Bundan sonraki projelerin takipçisi olacağız ve üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.Musavi, ziyaretin ardından YYÜ yerleşkesindeki camide cuma namazı kıldı.

Musavi: "Üye Ülkeler Arasında Bilimsel İşbirliğini Geliştirmenin Planlarını Yapıyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musavi: 'Üye Ülkeler Arasında Bilimsel İşbirliğini Geliştirmenin Planlarını Yapıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement