Müsiad 23. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Müsiad 23. Olağan Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkonamayacağını belirterek, "Her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inanan insanlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz.

25.04.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkonamayacağını belirterek, "Her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inanan insanlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız, daha çok istihdam oluşturacağız, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara kollarımızı daha çok açacağız, zalimlerin karşısında daha gür sesle itirazlarımızı dile getireceğiz çünkü 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek yola devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD'ın 23. Olağan Genel Kurulu'nda, öncelikle Türkiye'yi büyütmenin çabası içinde olduklarını, buradan ortaya çıkan zenginlikten, refah artışından toplumun her kesiminin istifade etmesini istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin geçen yıl yüzde 2,9 büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan, "Yüzde 2,9'luk yani 3'lük büyüme oranı asla Türkiye'nin gerçek potansiyeline, gücüne uygun değildir. Türkiye yılda en az yüzde 6-7 büyüme sağlayacak potansiyele sahiptir. Bunu başarırsak işte biz ilk 10 arasına Allah'ın izniyle gireriz. Yeter ki bunu harekete geçirebilelim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, içeride ve dışarıda birilerinin bunu engellemek için ellerinden geleni yaptığını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde son yıllarda demokrasiye yönelik her saldırı, aynı zamanda ekonomiyi hedef alıyor. Gezi olayları başladığında ne dediler? Burada, az önce Sayın Başkan'ın ifade ettiği örgütün mensupları da vardı, 'Ekonomiyi durduralım' dediler. Bunların mensuplarından bazıları önlükler takarak yürüdüler, yürüyüş yaptılar. Şimdi de bazı özel mahfillerde, hep bunların haberleri bize geliyor, kadeh tokuşturuyorlar, 'İktidar partisinin iktidarı kaybı yakındır. Şerefine' diyorlar. Bu millet size bu kadehleri tekrar tattırmayı Allah'ın izniyle nasip etmeyecek. Çünkü siz, milli iradeye aykırı olarak bu ülkeyi yönetmek istiyorsunuz. Bu ülke, sermayenin yönettiği bir ülke olmayacak. Bu ülke, milli iradenin egemen olduğu bir ülke olarak inşallah bu yolda devam edecek."

Ekonominin durmasının, üretimin düşmesi, ihracatın azalması, istihdamın gerilemesi anlamına geldiğini belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bundan zarar görecek olan da 78 milyon vatandaşımızın her biridir. Hem bu ülkede yaşayacaksın, bu ülkenin vatandaşı olacaksın hem de ekonomiyi durdurma çağrısı yapmak akıl ziyanı işareti değilse, başka bir projenin ifadesidir. Bu tezgah tutmayınca, milli iradeye çarpıp darmadağın olunca bu defa ne yaptılar? 17-25 Aralık darbe girişimini devreye aldılar. Kimlerle? Paralel devlet yapılanmasıyla beraber, müşterek çalışıyorlar, dayanışma beraber. Bunların hepsinin tespiti var. Muz cumhuriyetinde pazarlıkları yapanlar, oralarda ihaleleri alanlar, birlikte yürüttükleri iş, operasyonlar birlikte. Orada da en öncelikli hedeflerden biri, Türkiye'nin milli kurumlarıydı. Onlarla birlikte özel sektörümüzün önemli aktörleriydi. Yani hedefte yine ekonomi vardı, ekonomiyi çökertme gayesi vardı. Allah aşkına, soruyorum sizlere ülkesini, milletini gerçekten seven kim? Hangi kesim böyle bir çabanın içinde olabilir? Türkiye ekonomisi zarar gördüğünde, bunun ceremesini hepimiz çekmeyecek miyiz?

Bir zamanlar bunlar bazı malum sendikalar tarafından işgal edildiğinde, feryat edip ağlayanlar değil miydi? 'Devlet nerede?' diye kapı kapı dolaşanlar bunlar değil miydi? Çünkü bunlar o dilden anlıyorlar, o dilden anlıyorlar. Biz o dile müsaade etmeyelim ülkemizin çıkarı, menfaati için diye gayret sarfediyoruz, bunlar ise bize hala bent oluşturma gayretinin içindeler. Niye biliyor musunuz? Sadece taşıdığımız kimlik sebebiyle. Tüm mesele bu. Bu işten öyle de olsa böyle de olsa bizler hiç kulak asmadan faydanın geleceği yana bakalım."

"Hala IMF'nin sultası altında kalmayı arzu edenler var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarında faiz lobilerine nasıl çalışıldığını hep anlattıklarını ifade ederek, "Faiz lobileri şu anda o malum kurumların içerisinde var mı? Var. Oradan çok ciddi bir gücü devşiriyorlar mı? Devşiriyorlar. Maalesef buna hizmet edenler kim olursa olsun ben onlara iyi nazarla bakmıyorum, onu da söyleyeyim. Kim olursa olsun..." dedi.

Faizin hiçbir zaman ülkenin yararına olmadığını ve olmayacağını belirten Erdoğan, "ABD, Batı, Japonya bu işi hiç bilmiyor mu? ya bunlar 1 puan eksi faiz uygulamasını yaparken bize ne oluyor da şöyle aralığa baktığımız zaman 11 civarında, komisyonlara baktığımız zaman 15-16-17-18'lere kadar çıkıyoruz. Bu ülkede Allah aşkına yatırım olur mu? Soruyorum size. Hangi mantık, hangi anlayış hala kalkıp da 'Biz faizi artıralım' diyerek bunun kovalayanı oluyor. Tabii diyeceksiniz ki 'Sayın Cumhurbaşkanım siz bu işin başındaydınız.' Ağlarım ağlatamam, hissederim söyleyemem/Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizarım. Derdimiz bu" diye konuştu.

Erdoğan, devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten tek haneli rakama getirene kadar çok hendek atladıklarını dile getirerek, şunları anlattı:

"Ama başaracağız bu işi, er veya geç başaracağız. Eğer bugün Türkiye'yi IMF'nin baskısından kurtarmışsak, bilesiniz ki verdiğimiz bu kavgayla bunu başardık. Hala IMF'nin sultası altında kalmayı arzu edenler de var bu ülkede. Bunu da bilmenizi istiyorum. Bizzat, ki Davos'a son gidişimdi, Davos'a son girişimde hani malum bir IMF Başkanı vardı ya, o vardı. Onunla bir görüşmemiz olmuştu. O görüşmemizde dedim ki 'Siz bize mali destek mi vereceksiniz yoksa bize idari, siyasi proje mi vereceksiniz? 'Eğer mali destek verecekseniz verin, ülkemizi yönetmesini biz biliriz. Para noktasında da alacağınızı, hazırladığımız taksitler içerisinde Türkiye size şakır şakır öder.' İşlerine gelmedi biliyor musunuz? Ama dedik ki 'Bizim idari ve siyasi yapımızla biz sizden nasihat alamayız.' Almadık. 23,5 milyar doları da biz bunlara tıkır tıkır ödedik, işi bitirdik. Şimdi bizim bunlara borcumuz yok. Şimdi onlar bizden borç istiyor. 'İhtiyacımız olursa bize 5 milyar dolar borç verir misiniz?' diyorlar. Başbakanlığım döneminde verebileceğimizi söylemiştik. Herhalde şimdi onlar da talep etmiyorlar."

"Elden ele dolaşan her maşa gibi bunlar da işe yaramaz hale gelince bir kenara atılacaklar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası rezervinin 120 milyar dolar civarında bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"İşin gerisindeki niyet açıkça ortadayken, Gezi olaylarını ve 17-25 Aralık darbe girişimini adeta kutsayanlar, katiline aşık kurbanlar gibidir. Bakını o zaman Gezi olaylarında faiz nereye düşmüştü? 4,6'ya kadar düşmüştü. Hedefimiz onu 2,5'a düşürmekti. Bunu gördüler. Baktılar ki 'Ya bu adamlar 2,5'a inecekler', hemen orada vurgunu vurdular. Bu iş, Gezi olayları sadece içeride tezgahlanmış bir olay değil, dışarıda uzantıları var. Malum medya dünyada, yazılı ve görsel medya, nasıl zil takıp oynadıklarını gördünüz. Neler yazdılar, neler görüntülediler bunları hep gördünüz. Benzer şeyleri bundan sonra da yapabilirler. Onlara ekonomik kriz üzerinden siyasi sonuç elde etme aklı verenler, elbette ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Bu oyuna alet olanlar ise gözlerini bürümüş kinden ve hırstan kendilerini kurtaramadıkları müddetçe birer maşa olarak kalmaya mahkumdur. Sayın Başkan'ın söylediği bu kurumun başkanı, malum Demirbank ve Tarişbank olayında onun suç layihası aslında bayağı kabarıktır. Bunu ben geçenlerde de söyledim. Bunların Lüksemburg bağlantısını bilenler de zaten bu işin aslında geri planını, MÜSİAD bunu aslında yapmalıdır, ki bu ülkede bu tür kurumların başlarında kimler var, bunları milletimizin bilmesi bakımından bunlar çok önemli. Bunlar bizim üzüntümüze mucip oluyor. Ne olursa olsun elden ele dolaşan her maşa gibi bunlar da işe yaramaz hale gelince bir kenara atılacaklar, hiç merak etmeyin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi gerçek büyüme potansiyeline kavuşturmakta kararlı olduklarını vurgulayarak, "Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan ne yaparlarsa yapsınlar alıkoyamayacaklar. Her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inanan insanlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız, daha çok istihdam oluşturacağız, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara kollarımızı daha çok açacağız, zalimlerin karşısında daha gür sesle itirazlarımızı dile getireceğiz çünkü 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek yola devam edeceğiz" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müsiad 23. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement