Müsiad Antalya Şube Başkanı Lekesiz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Müsiad Antalya Şube Başkanı Lekesiz Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan'ın Antalya Milletvekili adayı olmasını önemsediklerini söyledi.

21.05.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan'ın Antalya Milletvekili adayı olmasını önemsediklerini söyledi.

Lekesiz, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Antalya'nın 640 kilometre sahil şeridi bulunduğunu ama bunun yeterince etkin kullanılamadığını, turizmde katma değer oluşturacak çalışmalar yapılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Antalya'nın tarımda da yatırım alabilecek potansiyeli bulunduğunu ifade eden Lekesiz, "Bundan dolayı böyle bir icracı bakanlığı yapan birisinin Antalya'dan milletvekili adayı olmasını önemsiyoruz. Böylece kentteki projeler daha yakından takip edilecektir" dedi.

Antalya'da kasım ayında G20 Zirvesi, gelecek yıl da Dünya Botanik EXPO'ya ev sahipliği yapacağını hatırlatan Lekesiz, "Batı Antalya bölgesinde yapılacak havaalanı önemli. Demre, Kaş bölgesinin en yakın havaalanına uzaklığı karayoluyla 3 saat civarında. Bu da ciddi sorun oluşturuyor. Bu nedenle Antalya'nın icracı bakanlığa sahip çıkması lazım" diye konuştu.

Lekesiz, Antalya'nın her yıl yaklaşık 60 bin göç verdiğini, 90 bin de göç aldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Her yıl net 30 bin civarında nüfus artışına göre sosyal, ekonomik ve kültürel planlama yapılmadı. Bir taraftan insanlar iş ararken, işveren işçi bulamıyor. Bunlar, 28 Şubat sürecinde imam hatiplerin engellenmesi amacıyla meslek liselerinin kapatılmasının sonucudur. Bugün bu düzeliyor. Bunun üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum."

Seçim sürecinde bazı partilerinin vaatlerinin çok gerçekçi olmadığını düşündüğünü dile getiren Lekesiz, "Bu vaatlerin borç alınarak yapılması doğru olmaz. Bugün gelinen durum, geçmişte siyesilerin popülist politikalarının sonucudur. Gereksiz harcama yapılmasıydı bugün daha rahat olurduk" diye konuştu.

Lekesiz, bazı otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemini de değerlendirerek, "2015'in ilk çeyreğinde çok güzel satışlar vardı. İşveren veya işçi tarafında siyasi ya da ideolojik bir konu varsa bu doğru olmaz. Şüphelendirici bir yolda ilerliyor ama elbette çalışanlarını iyi koşullarda çalışmak istemeleri en doğal haklarıdır" dedi.

Anadolu coğrafyasını bir gemiye benzeten Lekesiz, "Bu gemi çeşitli zamanlarda delikler açılarak batırılmaya çalışıldı ama batmadı. Gemiyi batırmaya çalışanların yan tarafta yatları vardır, ona biner giderler ama biz gemideyiz. Gemiyi batırmayı başaramayacaklarına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Lekesiz, 29 Mayıs akşamı düzenleyecekleri ve Prof. Dr. Kerem Alkin'in konuşmacı olacağı "Ekonomi Ajandası" toplantısına iş adamları ve vatandaşları davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsiad Antalya Şube Başkanı Lekesiz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement