MÜSİAD Bursa Şubesi, Fuat Tosyalı'yı Ağırladı - Son Dakika
Güncel

MÜSİAD Bursa Şubesi, Fuat Tosyalı'yı Ağırladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şubesi, Eylül ayı 'Müstakil Düşünceler Konferansı' kapsamında MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve TOSYALI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'yı ağırladı.

29.09.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bursa Milletvekilleri Müfit Aydın ve Osman Mesten, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve çok sayıda MÜSİAD üyesi iş adamının katıldığı programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses, 15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesinde halkın kilit rol oynadığını ve bu süreçte STK'lara da önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. MÜSİAD olarak her türlü darbe girişimi ve benzeri süreçlerin karşısında, milli iradenin yanında olduklarını ifade eden Mustafa Gürses, "Bizler 28 Şubat, 27 Nisan gibi süreçlerde her zaman milli iradenin hâkim olmasını istedik ve bu minvalde gayret sarf ettik" dedi.

"Lobi çalışması yapıyoruz"

15 Temmuz'un ardından yurtdışında lobi çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Gürses, "Bizler sadece ekonomik kalkınmayı ve güçlenmeyi sağlamanın yanı sıra, milli ve manevi değerlerimizi muhafaza etme noktasında da mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi Türkiye'de 86 şube, dünyada da 65 ülkede 169 şube ile yapıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimini ve sonrasında nasıl ayağa kalktığımızı tüm dünyaya anlatıyor, Türkiye'nin lehine olacak bir lobi çalışması yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Karz-ı Hasen uygulamasını Bursa'da da yapalım"

İş adamları olarak ekonomik büyümeyi sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Gürses, "Bizlerin tabi ki ekonomik büyümeyi sağlaması lazım. Ancak sosyal dokuyu da koruyarak bu büyümeyi sağlamak için geleneklerimizi ve göreneklerimizi unutmamamız gerekiyor. MÜSİAD olarak bu noktada Genel Başkanımız tarafından başlatılan Karz-ı Hasen uygulamasından oldukça memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde aynı uygulamayı biz de Bursa'da yapmayı planlıyoruz. Bu noktada genel merkezimizle koordineli bir çalışma yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Güçlü ekonomi…

Türkiye'nin ekonomik yapısını daha güçlendirmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gürses, "Bütün amacımız ekonomimizi daha da güçlendirmek. Çünkü ekonomimiz ne kadar güçlü olursa biz de dış mihrakların oyunlarına karşı o kadar dirençli oluruz. Şunu açıkça söylemek istiyorum. Türkiye güçlü bir ekonomiye, güçlü bir iradeye sahip olmasaydı, bugün her şey çok daha farklı olurdu. O yüzden biz bunu bir milli mücadele olarak görüyoruz. Bu anlamda çok çalışmalı ve çok gayret etmeliyiz" dedi.

'Güncel Ekonomik Gelişmeler' başlığıyla Bursalı iş adamlarına bir sunum yapan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve TOSYALI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, iş hayatındaki tecrübelerini katılımcılara aktardı.

İş dünyasındaki rekabetin hâkimiyetçi bir rekabete dönüştüğünün altını çizen Fuat Tosyalı, sanayi sektörü açısından 2016 yılının 2015 yılına göre daha verimli geçtiğini kaydetti. Sanayi sektörünün 2015 yılına göre daha iyi bir performans sergilediğini ifade eden Tosyalı, "Demir çelik sektörü bir çok sektörün de itici gücüdür. Buradan inşaat, mobilya endüstrisini de yatırımları da görebilirsiniz. Eğer bir ülkede demir çelik sektörü kapasite kullanımını arttırıyorsa demek ki diğer sektörlerde de hareket vardır" diye konuştu.

"15 Temmuz iktisadi olarak bizi etkilemedi"

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de mali sistemin ve üretimin devam ettiğini belirten Fuat Tosyalı, "15 Temmuz'da gerçekleşen hain girişim, hiçbirimizin hesabında kitabında olmayan bir durumdu. Ama sadece 15 Temmuz gecesinden bahsedeyim; bizim bütün yönetim kadromuz derhal işletmelerinin başına geçti. Bizde 24 saat bile bir üretim duruşu olmadı. Hiçbir faaliyetlerimizde aksama olmadı. Biz tepe yönetimi olarak bu durumu yönetebilme, izah edebilme adına çok yoruluyoruz. Dünyanın pek çok yerine seyahatler düzenliyoruz. Bu durumun Türkiye'yi iktisadi olarak etkilemediğini söylüyoruz. Hem mali sistemin hem üretimin devam ettiğini anlatıyoruz" dedi.

"Moody's'in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody'starafından Türkiye'nin kredi notunun Baa3'ten Ba1'e çekilmesini ve not görünümünü 'durağan' olarak belirlemesini de değerlendiren Tosyalı, "Biz inadına çalışacak, üretecek, yatırım yapacak ve istihdam sağlayacağız. Moody's'in kararı bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü biz ülkemizin dinamiklerini, gücünü ve kendi gücümüzü biliyoruz. Kesinlikle bizi hiçbir şekilde yansıtmayan bir görüntü var. Onların hesaba katmadığı bir şey var. Böyle durumların bizleri daha da kenetlediğini göremiyorlar. 15 Temmuz'un ardından bu ülkede halk 8 milyar dolar döviz bozdurdu. Temmuz ve Ağustos aylarında hiçbir açıklama yapmayan Moody's'in şimdi böyle bir karar almasını kesinlikle manidar buluyorum" şeklinde konuştu.

Bursalı iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği program, MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından Fuat Tosyalı'ya çini vazo takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MÜSİAD Bursa Şubesi, Fuat Tosyalı'yı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement